Autorització temporal de terrasses sense cost pels bars i restaurants

L’Ajuntament posa en marxa una nova mesura per ajudar el sector de la restauració de la ciutat, un dels més afectats per l’impacte de la pandèmia.

A partir del dilluns dia 30 de novembre, els establiments de la ciutat d’aquest sector que no tinguin terrassa poden demanar instal·lar-la provisionalment i de manera extraordinària en un espai proper de la via pública.

Les sol·licituds es podran fer via telemàtica a través d'aquest web municipal o mitjançant l’OIAC (per cita prèvia, al telèfon 93 462 40 90). Cada sol·licitud es resoldrà per via urgent per tal que l’establiment disposi de l’autorització necessària com més aviat millor i pugui ampliar la seva activitat amb una terrassa. Es calcula que prop de 400 establiments, vinculats a unes 1.500 famílies de la ciutat, treballen i viuen del sector de la restauració i podrien beneficiar-se, potencialment, d’aquesta mesura.

Les autoritzacions obligaran als i les titulars de les activitats a respectar rigorosament les normes d'ús de la via pública, les ordenances municipals i la neteja i cura de l’espai públic. La Policia Local i els serveis d’inspecció municipals vetllaran pel compliment de les condicions de les autoritzacions i podran revocar, amb caràcter immediat, les mateixes en cas d’incompliment.

Un cop més l’Ajuntament vol agrair als veïns i les veïnes de la ciutat la seva comprensió i solidaritat amb el sector local de la restauració.