Més vigilància per prevenir els incendis forestals

Es demana l’esforç de tothom, fent un bon ús de la muntanya i gaudint de la Serralada amb prudència, per millorar les condicions de sostenibilitat del nostre medi natural.

Els operaris municipals han fet tasques de desbrossament per a la prevenció d'incendis

Santa Coloma disposa d’una superfície forestal important que s’estén al costat dels barris de la ciutat. Aquesta situació privilegiada permet gaudir d’un entorn natural, però també demana una atenció i vigilància durant tot l’any per prevenir els incendis, en especial durant els mesos d’estiu i fins a l'octubre. El cos de bombers de la ciutat pot arribar en pocs minuts a la zona de foc i disposa també de l’operatiu de bombers de la Generalitat i dels seus medis d’extinció aeris, així com d'una bona xarxa d’hidrants estesa per tots els barris. Malgrat totes les mesures de prevenció i d’extinció, els incendis es poden produir i el major nombre de focus es donen per descuits; per tant, és indispensable seguir les recomanacions i instruccions dels cossos de seguretat.

  • Està prohibit llençar coets o petards, jugar amb foc i fer fogueres en tots els barris que es troben a menys de 500 metres en línia recta a la zona forestal. Ni durant les revetlles ni fora d’elles. I no es pot fer crema de restes de jardineria o vegetals a dins dels jardins o dels horts privats.
  • Si es produeix qualsevol situació de risc s’ha de trucar al 112 (emergències) o al 092 de la Policia Local.