Més vigilància per prevenir els incendis forestals

Es demana l’esforç de tothom, fent un bon ús de la muntanya i gaudint de la Serralada amb prudència, per millorar les condicions de sostenibilitat del nostre medi natural.

Els operaris municipals han fet tasques de desbrossament per a la prevenció d'incendis

Santa Coloma disposa d’una superfície forestal importantque s’estén al costat dels barris de la ciutat. Aquesta situació privilegiada permet gaudir d’un entorn natural, però també demana una atenció i vigilància durant tot l’any per prevenir els incendis, en especial durant els mesos d’estiu i fins a l'octubre. El cos de bombers de la ciutat pot arribar en pocs minuts a la zona de foc i disposa també de l’operatiu de bombers de la Generalitat i dels seus medis d’extinció aeris, així com d'una bona xarxa d’hidrants estesa per tots els barris. Malgrat totes les mesures de prevenció i d’extinció, els incendis es poden produir i el major nombre de focus es donen per descuits; per tant, és indispensable seguir les recomanacions i instruccions dels cossos de seguretat.

  • Està prohibit llençar coets o petards, jugar amb foc i fer fogueres en tots els barris que es troben a menys de 500 metres en línia recta a la zona forestal. Ni durant les revetlles ni fora d’elles. I no es pot fer crema de restes de jardineria o vegetals a dins dels jardins o dels horts privats.
  • Si es produeix qualsevol situació de risc s’ha de trucar al 112 (emergències) o al 092 de la Policia Local.