La primavera feminista de Santa Coloma suma forces i planta cara a les desigualtats

Institucions i associacions colomenques, així com persones a títol individual, es tornen a fer sentir als carrers de la nostra ciutat amb la celebració aquest mes de març de les Jornades Feministes.

Unes jornades que denuncien les desigualtats que pateixen les dones i serveixen per mostrar la tasca incansable que, a favor de la igualtat de gènere, protagonitzen les entitats colomenques, amb el suport de l’Ajuntament. 

Dijous 21, es lliurarà el Premi de Relat Curt Isabel Alonso (Museu, 18.00) i es presentarà el llibre Mujeres sabias y maravillosas, d’Eva Garcés (Biblioteca Can Peixauet, 18.30). 

Propostes diverses i globals

Les Jornades Feministes, que durant tot el mes de març ens proposen un extens programa d’activitats reivindicatives per denunciar les desigualtats de gènere i reclamar la necessitat d’avançar cap a societats més igualitàries, han reservat per a aquesta setmana un espai destinat a la reflexió. Des de divendres, dia 22, fins a dijous 28, un total de quatre xerrades ens permetran debatre sobre la situació i les lluites de les dones en àmbits com la política, la literatura o els drets socials.

L’entitat feminista colomenca The Sufraggettes SCG ha organitzat per a divendres, a les 19.15 hores (c. Vistalegre, 5-7), la conferència «Atacs a les dones: mentides sobre el feminisme», que serà a càrrec de l’activista feminista Lula Gómez. Segons les organitzadores, serà un diàleg sobre com el neoliberalisme econòmic i polític posa en el punt de mira a les dones com a estratègia de la retallada de drets i llibertats. D’altra banda, el paper de les dones a la política centrarà la xerrada debat que conduirà Lucía Martín, diputada en el Congrés dels Diputats i coportaveu d’En Comú Podem. Serà dimarts, 26 de març, al centre Pompeu-Lab (de 19.00 a 21.00 h) i ha estat organitzada per Dones en Comú Podem.

Així mateix, dimecres 27 de març, Miriam Hatibi, consultora en comunicació i portaveu de la Fundació IBN Battuta, oferirà la xerrada «Cap a altres feminismes: ser dona i musulmana» al Centre Cívic del Riu (a les 19.00 h).

Conferència ajornada

El Grup de Dones Àrtemis i el Centre Excursionista Puigcastellar havien programat la conferència «La creació literària amb ulls de dona», a càrrec de l’escriptora Gemma Lienas, reconeguda autora de llibres infantils, juvenils i per a adults, com El fil invisible. L’acte, que havia de tenir lloc dijous a la Biblioteca Central, s’ha ajornat i se celebrarà l’11 d’abril (19.00), també en aquesta Biblioteca.

Podeu consultar aquí el programa complet