La ciutat estrena el festival MIM-A, plat fort de les Jornades Feministes

Aquest dissabte, 16 de març, el festival MIM-A aterrarà a Santa Coloma.

Durant tot el dia, diferents propostes artístiques protagonitzades per dones prendran els escenaris de Mas Fonollar. La iniciativa, impulsada per l’associació Mujeres de la Industria Musical (MIM) amb la col·laboració de l’Ajuntament, és una de les activitats destacades de les Jornades Feministes d’aquest any.  

El MIM-A Santa Coloma Festival, de caràcter gratuït, s’estrena per primera vegada a la ciutat per recordar-nos la gran quantitat de projectes artístics professionals liderats per dones, malgrat que durant el 2017 la mitjana de participació femenina en els festivals de música a la península va ser només d’un 15%. Des de les 11.30 del matí i fins a la mitjanit, el Mas Fonollar esdevindrà un escenari reivindicatiu per on desfilarà una desena de propostes artístiques: les actuacions musicals es combinaran amb projeccions de documentals, presentació de llibres i activitats per a la canalla.

La programació comptarà amb actuacions musicals de l’artista colomenca de pop-jazz Esmeralda Colette, el punk-pop d’Estrogenuinas, el hip-hop de Las Niñas Perdidas i de Santa Salut i Elane, i el pop-rock de Siamiss Dj’s i La Femme Brutal. Així mateix, es presentaran els documentals Sonita, que va obtenir el Gran Premi del Jurat i del Públic a Sundance, i  Lou, que presenta la història de Lou Olangua, una de les primeres veus femenines del rock basc en la dècada dels vuitanta. A més, l’Excèntrica oferirà l’espectacle infantil Light Circus, l’actriu La Panero explicarà contes a la canalla i es presentarà el llibre God Save the Queens, sobre les pioneres del punk. També hi col·laboraran entitats i establiments colomencs, com el Casal dels Infants, Les Tannines, La Crep i La Canyella.