La Policia Local reforça la proximitat i crea un punt d'informació a la ciutadania

El treball conjunt amb la ciutadania millora el civisme i la percepció de seguretat.. Elnou Punt d´Informació Policial oferirà informació i consells al veïnat.

L'Ajuntament en el seu esforç constant per millorar la seguretat ciutadana a Santa Coloma de Gramenet ha presentat aquesta setmana un reforç del programa de Policia de Proximitat. Aquest projecte ha fet deu anys i la incorporació de nous i noves agents permet ara reforçar i rellançar aquest operatiu de la Policia Local.

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha detallat que consistirà aquesta ampliació del servei de proximitat aquest dimecres, al seu acte de presentació a la plaça Pau Casals, "amb l'ampliació d'efectius a la nostra Policia Local podem continuar desplegant els operatius de proximitat amb més parelles d'agents als quals la ciutadania podrà traslladar directament les seves inquietuds". I ha afegit, "el nou punt informatiu se suma a aquesta tasca i aquestes dues iniciatives enfortiran els vincles de confiança entre policia i la ciutadania, emfatitzaran aquesta proximitat per construir un nou model de seguretat".

L'enfocament del servei des de la perspectiva de proximitat permet un coneixement millor del territori i de les característiques socials de l'entorn per tal de donar una resposta més àgil als problemes que es puguin plantejar.

Un model que millora el civisme i la convivència

La Policia de Proximitat potencia el contacte amb la ciutadania, entitats veïnals i comunitats religioses, establint un canal de comunicació de doble direcció per avançar en la cooperació i coresponsabilitat.
Aquest programa augmenta la seguretat de manera objectiva, evitant la comissió de delictes; i de manera subjectiva, augmentant la percepció de seguretat. També suposa una millora del civisme, proporcionant un entorn de convivència i de relació ciutadana.

S'intensifica el patrullatge a peu de carrer i el contacte veïnal

Els operatius es basen en la presència continuada i efectiva de la Policia Local a la via pública amb caràcter preventiu, amb un recorregut a peu de les parelles d'agents de gairebé dues hores de durada a la seva franja horària de servei, sempre ampliable en funció de les necessitats.
Els i les agents fan un seguiment personalitzat dels casos que es troben agilitzant les gestions, ia més la ciutadania pot interaccionar directament amb el cos per traslladar-li les seves inquietuds i necessitats.

Cal recordar que la col·laboració dels veïns i veïnes, en la prevenció i la denúncia de delictes, és fonamental. Això és així, per exemple, en la prevenció d'ocupacions o robatoris a l'interior de vivendes per part de grups organitzats.

Aquestes actuacions de proximitat de la Policia Local tenen el seu complement amb la tasca que desenvolupa l'equip de serenes i serens que cada nit fan accions d'acompanyament i servei a les persones que ho sol·liciten.

Punt d'informació policial

En el marc d'aquest objectiu d'apropar encara més la Policia Local a la ciutadania i millorar-ne la seguretat, es desplegarà el Punt d'Informació Policial.

De forma rotatòria s'instal·larà als barris i districtes de la nostra ciutat una carpa on personal de la Policia Local i dels diferents departaments municipals oferiran informació i consells de seguretat per a la prevenció de delictes com les ocupacions o les estafes per internet, es donaran recomanacions a la gent gran, es treballarà en la prevenció i la persecució de les violències masclistes…

També es detallarà a les persones interessades, el funcionament de Policia Local i com actuar quan cal fer algun tràmit davant aquest cos, com ara posar una denúncia.