Divendres 20 de maig, a partir de les 17h

El Fòrum del Pla d’Acció Municipal se celebrarà en un marc familiar i festiu

Els actes tindran lloc el divendres 20 de maig, a partir de les 17h, als jardins de la Torre Balldovina. A la programació hi haurà debats, música, teatre i jocs per a nens, nenes i joves.

El Pla d’Acció Municipal (PAM) és el conjunt d’objectius i accions que l’Ajuntament va pactar amb la ciutadania per a la millora de la ciutat i la transformació cap a un model de progrés sostenible. El PAM 2020 – 2023 arriba a la meitat de la seva vigència, després d’un difícil període marcat per la pandèmia de la COVID-19.

“És per això que volem retrobar- nos amb la ciutadania a través d’un Fòrum de reflexió i debat, però també amb un caràcter marcadament festiu” –ha assenyalat l’alcaldessa Núria Parlon. Segons l’alcaldessa, “és un gran motiu de satisfacció que, malgrat el confinament i les conseqüències de la COVID-19, hem pogut posar en marxa prop un 70% de les accions que conté el document del PAM i més del 15% hagin estat finalitzades”.

D’altra banda, l’alcaldessa, després de recordar “els colomencs i les clomenques que la Covid ens ha arrabassat”, ha destacat “la valentia i el coratge de la gent per continuar endavant amb la força que caracteritza la nostra ciutat”.

Per aquest motiu, s’ha escollit un format festiu per emmarcar els debats del Fòrum intermedi i la retrobada amb la ciutadania. En primer lloc, es farà una dinàmica musical de “Piano bar” amb els i les assistents que consistirà a recollir suggeriments i propostes sobre l’estat de les accions del PAM en els sis eixos en què es basa i que estan inspirats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Aquestes propostes ciutadanes es debatran amb els i les tinents d’alcaldessa i regidors i regidores,  en petits grups de treball a l’aire lliure.

Després del Plenari del Fòrum, presidit per l’alcaldessa, i d’una petita peça teatral, se celebrarà un sopar de veïnatge que anirà seguit d’un concert “vuitentero” amb el grup colomenc “Generación Límite”.

Tots els actes del Fòrum tenen caràcter gratuït però és imprescindible inscripció emplenant el formulari que trobareu a www.gramenet.cat/pam o bé a l’urna disposada a l’entrada de l’Ajuntament (Plaça de la Vila).

A més a més, per facilitat la conciliació familiar, el Fòrum comptarà amb un espai de tallers i  jocs infantils amb la gamificació “Viatge en el temps” (nens i nenes de 6 a 10) i un espai jove amb arcade Star Wars, futbolí etc. i el taller reflexiu “jocs en valors”.

Finalment, i per afavorir l’assistència de les persones amb mobilitat reduïda, la gent gran i  les persones que viuen en zones més allunyades de la Torre Balldovina, a la butlleta d’inscripció s’ofereix la possibilitat de reservar plaça en un autobús adaptat que realitzarà 5 parades al llarg de la ciutat. També s’assegurarà la interpretació per llenguatge de signes.