"Vivir flamenco" a Can Sisteré

Fins al 7 de març es pot veure al Centre d'Art Contemporani una exposició de fotografies sobre la integració del flamenc a Catalunya.

El flamenc mereixia que li dediquéssim un espai a Can Sisteré i es farà amb aquesta mostra de fotografies que són testimoni viu d'una realitat innegable: la integració del flamenc a Catalunya. Precisament, Santa Coloma de Gramenet va ser pionera en la creació d'entitats culturals andaluses que van recuperar l'autèntic valor del flamenc i que van col·laborar a l'hora de teixir el ric i dinàmic entramat associatiu de la nostra ciutat.

"Vivir flamenco" de José Romero Díaz, romandrà oberta fins al 7 de març. 

Una producció del Centre Cultural de Andalucía en Manresa. Entrada lliure.

Can Sisteré. Centre d’Art Contemporani
Carrer Sant Carles, s/n
Telèfon 933851312
08921 Santa Coloma de Gramenet

  • De dimarts a divendres de 17 a 21 h
  • Dissabtes de 11 a 13:30 h y de 17 a 21
  • Diumenges i festius de 11 a 13:30
  • Dilluns tancat

L'autor, José Romero Díaz

Neix a Ochtrup (Dusseldorf , Alemanya). Fill i nét d'andalusos emigrants, ha viscut de petit l'empremta flamenca que el seu pare, oriünd de Almonaster la Real i la seva mare de Calaña (Huelva) li van inculcar de petit. Ha exercit diferents treballs en la branca del metall però, la fotografia ha estat la seva gran passió a la qual ha dedicat més de 20 anys de la seva vida. Autodidacte, emocional, creatiu i proper, és requerit per la gran qualitat dels seus treballs. 

Membre de la Federació Catalana de Fotografia i Soci de la Federació Fotogràfica de Berga, decideix participar en el seu projecte a manera de tesi doctoral amb la dansa com a tema. Durant el desenvolupament es topa amb el ball flamenc i reapareixenen ell emocions que donava per oblidades.
José capta com pocs, l'emoció i el follet. Les seves preses són valorades des del primer moment sent reconegut immediatament per l'elenc artístic que visita terres catalanes en les seves gires.

Santa Coloma de Gramenet va ser pionera en la creació d'entitats culturals que van recuperar l'autèntic valor del flamenc i que van col·laborar a l'hora de teixir el ric i dinàmic entramat associatiu de la nostra ciutat.

Us convido a gaudir de la mostra : art viu , joves valors que se sumen cada dia a l' embruix i al follet d'aquesta singular manifestació cultural . Unes fotografies de José Romero Díaz que comuniquen emoció i sentit . Les formes , el color, els clarobscurs , fan vibrar unes imatges que ens toquen l'ànima amb el seu misteri.