Visita de nou defensors dels drets humans

Aquest dimarts 27 la Sala de Plens de l’Ajuntament ha estat l'escenari de l’acte de rebuda de nou persones de diferents indrets del món reconegudes per la seva tasca en defensa dels drets humans.

L’acte forma part de les activitats de la xarxa Ciutats Defensores de Drets Humans, que van posar en marxa diversos municipis catalans el 2013. L’objectiu d’aquesta agrupació és mostrar que hi ha persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar les vulneracions de drets.

Del 26 de setembre al 8 d’octubre, els nou activistes visitaran quinze municipis per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen i per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans. A més, mantindran reunions institucionals amb organismes de defensa dels drets humans com el Síndic de Greuges i el Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya. Els països d’origen d’aquests homes i dones compromesos són Síria, Palestina, Ruanda, el Brasil, Colòmbia, Hondures, Uganda, el Perú i la regió autònoma de Xinjiang Uigur de la Xina

Els quinze municipis de la xarxa Ciutats Defensores de Drets Humans, entre els quals Santa Coloma, s’han compromès en una declaració institucional a intensificar les polítiques públiques locals de suport als defensors i defensores de drets humans. En el mateix document insten al Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat a mantenir i ampliar les polítiques públiques en suport de la defensa de drets humans a escala internacional i, en particular, a fer gestions per aconseguir l’alliberament de defensors i defensores que ara estan empresonats o perseguits als seus països d’origen.