Unes 3.500 famílies de Santa Coloma es beneficiaran de descomptes a més de cent comerços amb un carnet promogut per les AMPAs

És una iniciativa pionera entre les associacions de pares i mares d’escoles i els comerciants d’un municipi. Més d’un centenar establiments de Santa Coloma ja s’han adherit a donar avantatges a tenir aquest carnet.

Carnet per a descomptes als comerços locals

Santa Coloma de Gramenet, 29 de novembre de 2012.-La Federació de Mares i Pares d’Alumnes de Santa Coloma (AMPAs), les associacions de comerciants de la ciutat (ACI i Fondo Comerç) i l’Ajuntament posen en marxa un carnet de descomptes a diversos establiments i un projecte per promoure l’educació en el comerç responsable, sostenible i de proximitat. La iniciativa, anomenada FAMPAs-Comerç, serà presentada a la ciutadania el proper dissabte 1 de desembre, a les 12.00 hores, a l’Auditori Can Roig i Torres, per part dels representants de les AMPA’s de la ciutat, de les entitats de comerciants i de l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon. 

El projecte té dos objectius prioritaris: ajudar les famílies a reduir despeses en el marc econòmic actual -a partir d’un carnet per a descomptes als establiments locals adherits a la campanya- i promoure el comerç de proximitat, principal motor econòmic de la ciutat. S’estima que unes 3.500 famílies, amb fills i filles a les escoles de primària (15 centres) i secundària (3 centres) es podran beneficiar dels avantatges promoguts per un centenar de comerços locals i alhora podran participar en un projecte educatiu de sensibilització en valors positius per als més joves.

Proximitat i confiança

La iniciativa implica diferents accions per enfortir i dinamitzar la relació entre la comunitat educativa i les famílies colomenques amb el teixit empresarial i comercial. Així, a més del carnet per a descomptes familiars, es realitzaran xerrades de sensibilització a les escoles de primària i als instituts de secundària per transmetre els valors del comerç de proximitat, com són la confiança, la sostenibilitat, la cura del medi ambient, la cohesió social, l’estima per la ciutat i alhora el foment de l’ocupació i l’autoocupació, entre d’altres. En aquest sentit, un dels missatges que promou el projecte és l’ús de bosses reutilitzables, cistells o carrets de la compra, i alhora el fet de deixar el vehicle a casa, fonamental per contribuir a reduir les emissions contaminants a l’atmosfera. Aquestes sessions educatives també inclouran aspectes relacionats amb l’alimentació i la salut, i un concurs de dibuix amb exposició que recollirà la mirada dels nens i les nenes respecte al comerç local.

A més, es programaran visites a establiments emblemàtics de la ciutat, comerços que han estat escenari de diferents generacions de botiguers amb una llarga història per transmetre als més joves.

Per a més informació:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo / Ana Belén Pérez
93 462 40 13 / 630 06 47 31 

morilloga@gramenet.cat

comunicacio@gramenet.cat