Tinguem la festa en pau! una crida al civisme

Diguem NO al sexisme, NO a la discriminació, NO a l'incivisme, SI a la Festa Major com sempre!

La Festa Major d'Estiu és el gran esdeveniment que treu als colomencs i les colomenques al carrer, el que concentra més persones als nostres carrers, en una enorme manifestació d'alegria.
Santa Coloma és una ciutat plena de bona gent, i això es reflecteix en l’habitual transcórrer pacífic de les festivitats. Resulta, però, inevitable en certa mesura que l'ambient distès i la molt densa ocupació de l'espai públic propiciïn que s’hi produeixin incidències molt aïllades, en forma d’incivisme, que hem de treballar per evitar.

Així, respectem tothom! Les dones, en concret, tenim més possibilitats que els homes de patir determinades situacions no desitjables. Comptem, des de l'any 2013, amb eines i mecanismes promoguts per l’Ajuntament per a prevenir i combatre les diferents violències i agressions masclistes en l'àmbit social i comunitari, concretades en un protocol d’actuació que podeu consultar en aquest enllaç:

www.gramenet.cat/protocolvm


Però hem de dir no, també, a les discriminacions contra el col·lectiu LGTBI, les persones amb diversitat funcional, les que pensen distint de nosaltres. I diguem no, a més, al tracte incívic a l'espai públic, sotmès a l'estrès del pas de desenes de milers de transeünts. Utilitzem el sentit comú i tinguem cura d’aquells i aquelles que ens rodegen, de l’entorn i, crucialment, de nosaltres mateixos. Els serveis d’assistència mèdica i les forces d’ordre públic desplegats estan per ajudar-nos. No dubteu a apropar-vos-hi en cas de necessitat.

La Festa Major és una ocasió perfecta per a la convivència harmònica, per a conèixer-nos millor i fomentar l’esperit de pertinença a una ciutat com n’hi ha poques. Tinguem la Festa en pau. Diguem sí a la Festa Major d’Estiu, com sempre!