Se celebra la Setmana Europea de l’Energia amb una aposta ferma per la sostenibilitat

Santa Coloma posa l’accent en l’eficiència dels recursos enèrgetics i en la lluita per aturar la MAT. Dimecres 17 (19.00) es fa al CEIP Torre Balldovina una visita guiada a la planta fotovoltaica de producció elèctrica.

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible és una iniciativa per promoure un ús més racional i eficient de l’energia en la nostra vida diària i, alhora, una eina per implicar els governs locals en el compliment dels objectius contra el canvi climàtic i l’ús de les renovables. Enguany, s’hi posarà l’accent sobre les eines de comptabilitat energètica per detectar situacions en què pot millorar el consum; en la lluita per aturar la línia de molt alta tensió, i en la tasca d’afrontar els grans reptes energètics. Impulsat per la  Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, l’Ajuntament potencia un canvi de model energètic a Santa Coloma.

Aturem la MAT

El 2008, l’Ajuntament es va adherir al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia Sostenible, amb el compromís de reduir un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle el 2020, millorar en un 20% l’eficiència energètica i augmentar un 20% l’ús d’energies renovables. En aquest camí s’estan fent esforços notable. Un bon exemple d’aquesta política és la  xarxa de plantes de producció fotovoltaica de què disposa la ciutat.

Conscient que calen infraestructures modernes, respectuoses amb la ciutadania i el territori, Santa Coloma ha dut a terme moltes accions i ha estat protagonista de lluites, que avui encara continuen, per recuperar el riu Besòs, fer realitat el parc fluvial o assolir la protecció del parc de la serralada de Marina. Si aquestes actuacions han representat un avenç per a la ciutat, la línia de molt alta tensió (MAT) comportaria un gran pas enrere. Una infraestructura de segles passats que no es correspon de cap de les maneres amb les necessitats actuals. La Comissió Aturem la MAT, formada per l’Ajuntament, la Plataforma per la Defensa de la Serra de Marina i la FAVGRAM, ofereix durant el mes de juliol les activitats, ja mencionades, en què podrà participar tothom.