Santa Coloma de Gramenet posa en marxa el Centre de control i telecomandament del parc d’escales i rampes mecàniques de la ciutat, pioner a nivell estatal

L’Ajuntament de Santa Coloma ha posat en marxa el Centre de Control i Telecomandament de les escales i rampes mecàniques de la ciutat, pioner a nivell estatal en alta tecnologia a la via pública. Des d’aquest centre telemàtic es vetlla pel bon funcionament del parc d’unitats mecàniques de Santa Coloma i en els propers mesos es convertirà en el centre de videovigilància de les unitats instal•lades també en altres municipis de Catalunya.

La nova instal·lació està connectada, mitjançant una xarxa de 2.000 metres de fibra òptica i antenes WiMAX que acaba d’instal·lar l’Ajuntament, a les càmeres de videovigilància que hi ha a les 14 unitats mecàniques que actualment faciliten la mobilitat de molts colomencs als barris de la ciutat. L’objectiu d’aquest nou centre d’alta tecnologia és detectar i solucionar al moment, des del mateix centre, les possibles incidències, i realitzar el manteniment a distància de totes les unitats mecàniques de Santa Coloma.

Aquest nou centre funcionarà els 365 dies de l’any, durant 16 hores diàries –l’horari de funcionament del parc d’escales i rampes mecàniques de la ciutat- i estarà connectat amb la Policia Local de Santa Coloma, que rebrà imatges al moment amb l’objectiu de vetllar per la seguretat dels vianants.
 

La ciutat mitjana amb més unitats mecàniques de l’estat Espanyol

Quan finalitzin les actuacions del Pla Municipal per a la Millora de la Mobilitat per a Vianants, l’any 2009, Santa Coloma disposarà d’una cinquantena de punts amb unitats mecàniques, que suposen més de dos kilòmetres de nous recorreguts i que la convertiran en la ciutat mitjana amb més unitats mecàniques de l’estat espanyol. Aquest Pla ja ha aconseguit millorar la qualitat de vida de molts ciutadans i ciutadanes, sobretot d’aquelles persones que viuen i es desplacen per carrers amb forts pendents dels barris amb una orografia més complicada.

L’alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz ha presidit la posada en marxa d’aquesta nova tecnologia.