Santa Coloma de Gramenet acull al Recinte Torribera dos cursos d’estiu de la Universitat de Barcelona

El proper dilluns 14 de juliol, Santa Coloma acull el primer dels dos cursos que organitza la Universitat de Barcelona (UB) en aquesta ciutat dins el programa “Els juliols, la Universitat per a tothom” amb la col•laboració de l’Ajuntament.

El curs que comença dilluns està dedicat als “Reptes actuals en salut mental:entre la família i la comunitat” i s’imparteix a l’edifici la Torre, Recinte Torribera, del 14 al 18 de juliol. El següent dels cursos a Santa Coloma, “Som el que mengem: nutrició i trastorns de l’alimentació”, està organitzat a l’Hospital de l’Esperit Sant, del 21 al 25 de juliol.

Amb aquests cursos de la UB i el proper campus universitari dedicat a l’alimentació i la nutrició, la ciutat s’està situant en el mapa universitari català i de l’estat espanyol.
 

El segon campus universitari de l’alimentació del país
Santa Coloma de Gramenet s’està convertint en lloc de referència per als estudis superiors i la investigació relacionada amb tots els àmbits de l'alimentació i la nutrició. En el conjunt d'Espanya, només Madrid té un campus universitari dedicat a aquests temes. 

El nou campus colomenc, d'alta qualitat en matèria alimentària, estarà situat en el Recinte Torribera, considerat idoni per la seva ubicació i accessibilitats en comunicacions. L'extensió del recinte (33 hectàrees), la seva ubicació (en una ciutat amb serveis, prop de Barcelona i de les principals vies de comunicació, com és Santa Coloma) i la seva provada polivalència d'usos (acull des de fa anys diverses activitats ciutadanes) han estat decisives per a l'elecció de Torribera com a espai per al futur Campus Universitari de l'Alimentació.

En aquest curs 2007-2008 la Universitat de Barcelona ja ha començat a impartir les classes a  la Torre, Recinte de Torribera. L’Ajuntament està treballant per completar el mapa d’edificis que s’inclouran en el nou campus i a  la tardor es posarà en marxa un Pla d’Usos.