Santa Coloma celebrarà el 25N amb l’enderroc d’un mur de 1.000 blocs contra la violència de gènere

Aquest dissabte se celebra l’acte central del programa ‘Desmarca’t de la violència contra les dones!’, amb tallers, actuacions i una performance –el ‘Trenca-Murs’- a la pça. de la Vila.

Santa Coloma de Gramenet, a 22 de novembre de 2017. – En el marc del proper 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència Vers les Dones, les entitats, associacions i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet continuen amb un programa d’activitats culturals i reivindicatives que va començar el 7 de novembre i que continuarà fins l’1 de desembre, amb el lema comú ‘Desmarca’t de les violències contra les dones!’.

La celebració de la jornada del 25 de novembre tindrà lloc a dos espais destacats de la ciutat. Per una banda, davant del Mercat Sagarra, pel matí (12:00h), es farà  una performance al carrer que portarà el lema “Posa cara a la violència masclista” i que estarà organitzada per l’Associació Colomenca de Dones Artemis.

El ‘Trenca-Murs’: 1.000 blocs contra la violència

L’altre espai central d’aquest dissabte serà la plaça de la Vila (de 16 a 20h), on s’oferiran diferents activitats lúdiques i reivindicatives, tallers, lectures de poemes feministes, actuacions de dansa i la lectura d’un manifest, organitzades per l’Ajuntament i diferents entitats i col·lectius de la ciutat per conscienciar la societat sobre l’abast de la violència centra les dones. Participaran el Grup de Dones per les Manualitats, les Sufragistes, el Grup de Dansa Tradicional Triballcoloma i l’entitat cultural Els Coloristes, entre altres.

Una de les propostes destacades del dia és una performance de gran format amb la que s’expressarà simbòlicament la voluntat d’eradicar la violència contra les dones d’una vegada per sempre. En aquest sentit, hi haurà la construcció durant tota la tarda de dissabte d’un mur de 1.000 blocs, que serà un acte comunitari i multitudinari. En la seva construcció participaran homes i dones, als quals se’ls oferirà la possibilitat d’emplenar cadascun dels blocs amb una frase, una dada, una idea o una situació que hagin vist o patit d’aquestes violències. La Jornada finalitzarà amb l’enderroc d’aquest mur del silenci, de la incomprensió i de les injustícies, que servirà de colofó final.

Els actes reivindicatius del 25N continuaran l’endemà, diumenge 26, a les 11.30, a la plaça de la Vila, punt d’inici d’una manifestació unitària per mostrar el rebuig a tots els tipus de violències vers les dones. L’activitat està organitzada per la Coordinadora de Grups de Dones de la ciutat.

Prou de violències masclistes!


Enguany, el programa d’activitats que s’està celebrant a Santa coloma de Gramenet està posant l’accent especial en l’abordatge i la lluita contra la violència sexual, una de les més silenciades a la societat actual, i alhora en la lluita per combatre tot tipus de violències, les explícites i les implícites. En aquest sentit, l’alcaldessa Núria Parlon destaca que “volem anar a les arrels d’aquestes violències, lluitant contra els prejudicis i els micromasclismes, entre altres formes, que són l’inici o la base del iceberg”. L’alcaldessa recorda també que en el pressupost municipal pel 2018, una de les partides que augmenta –amb 150.000 euros- és la dedicada a la lluita en favor de la igualtat i contra la xacra social que és la violència de gènere.

Podeu consultar tot el programa d’activitats ‘Desmarca’t de la violència contra les dones’ a: www.gramenet.cat/temes/amb-les-persones/igualtat-de-genere/desmarcat-de-la-violencia/activitats/


Per a més informació i/o entrevistes:

Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Dori Morillo / Ana Belén Pérez Blanco
93 462 40 13 / 618 045 488
premsa.comunicacio@gramenet.cat