Santa Coloma acull l'oficina que gestionarà els principals projectes de l'àmbit del Besòs

La inauguració el divendres 20 de febrer (12.00) de l'Oficina Tècnica del Besòs (OTB), ubicada al número 1 de l'avinguda de Santa Coloma, converteix a la nostra ciutat en seu de l'estudi i la planificació urbana que es desenvolupi en el futur en tot l'àmbit del Besòs.

L'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, al costat dels alcaldes de Barcelona, Jordi Hereu; Montcada i Reixach, César Arrizabalaga; Badalona, Jordi Serra; la tinent alcalde de Sant Adrià, Isabel Marcuello; el president del Consell Comarcal del Barcelonès, Joan Carles Mas, i els representants de les societats Regesa (Ferran Julián) i Barcelona Regional (Juan Carlos Montiel) són els signants del conveni que possibilita engegar una oficina destinada a continuar la transformació urbana, amb criteris de qualitat, sostenibilitat i solidaritat territorial, de tot l'àmbit urbà del riu Besòs.

L'Oficina Tècnica del Besòs neix com centre de suport tècnic al servei dels ajuntaments. El seu objectiu és l'elaboració dels estudis i treballs de caràcter territorial necessaris que permetin continuar la transformació urbana que ha començat els últims anys a l'entorn del Besòs. La OTB, que serà gestionada per la societat Barcelona Regional, realitzarà també propostes d'infraestructures, sistemes i equipaments.

L'àmbit territorial d'actuació de la OTB és, d'una banda, gran part del nord de la ciutat de Barcelona, incloent els districtes de Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris, i d'altra banda, els municipis de Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Montcada i Reixac, essencialment a les zones situades a l'entorn del riu Besòs.