S’amplia l’horari per a urgències d’Atenció Primària de Santa Coloma

Des del 2 de novembre, el CUAP Santa Coloma (c. Major, 49-53) obre les 24h del dia, 7 dies a la setmana.

Des del dia 2 de novembre, l’horari per a urgències d’Atenció Primària de Santa Coloma passa a donar cobertura les 24 hores del dia, els 7 dies a la setmana. Amb aquesta ampliació, Santa Coloma ja compta amb un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), ubicat a les mateixes instal·lacions on estava fins ara el Punt d’Atenció Continuada, al carrer Major, 49-53.

El CUAP Santa Coloma donarà resposta, des de l’atenció primària, a les demandes d’atenció urgent de la població, ampliant l’horari i millorant la capacitat de resolució d’urgències de baixa i mitjana complexitat. En aquest dispositiu es durà a terme un treball en xarxa que permet garantir la continuïtat assistencial, coordinadament amb el 061/Salut Respon.

Aquesta ampliació d’horari és un pas més en l’atenció a les urgències a la ciutat i dóna continuïtat a la posada en marxa, el setembre de 2019, de noves instal·lacions a la zona d’urgències del Centre d’Atenció Primària (CAP) Santa Coloma de Gramenet.
Fins ara, aquestes instal·lacions oferien servei de 20 a 8h i els caps de setmanes i festius. Amb l’ampliació d’horari, l’atenció passa a donar-se les 24 hores del dia i, per tant, passa a ser considerat com a CUAP.

Què fer en cas d’urgència?

  • Les persones usuàries que tinguin alguna urgència poden optar per:
  • Trucar al 061/Salut Respon; contactar amb el seu centre d’atenció primària (CAP), en el seu horari de funcionament.
  • Adreçar-se a un centre amb atenció continuada (CAP amb atenció continuada o CUAP), quan el seu CAP estigui tancat.
  • Anar a les urgències dels hospitals, només per a les atencions més greus, i en cas d’urgència, trucar al 112.

Trasllat de la USAI a Badalona

L’Institut Català de la Salut ha traslladat la Unitat de Salut Internacional (USAI), fins ara ubicada al Cap Santa Coloma del carrer Major, al Cap La Salut de Badalona. Aquest canvi està relacionat amb aquesta ampliació del servei d’urgències del CAP colomenc, que ara dona cobertura les 24h del dia els 7 dies a la setmana.

La USAI és un dispositiu assistencial, acreditat pel Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut, que ofereix serveis d’atenció sanitària personalitzada, vacunació internacional i consells a viatgers a països amb risc endèmic de malalties tropicals. També és el centre territorial de referència pel diagnòstic de malalties importades en persones immigrants o viatgeres.