Riu Sud, Can Calvet i els ibers enceten les festes de barri

Aquest cap de setmana comencen les festes de barri. Riu Sud i Can Calvet són els primers i obren un seguit de programacions que s'allargaran gairabé dos mesos.

Comencen les festes de barri. El Riu Sud i Can Calvet, juntament amb els ibers de Can Zam, inauguren la programació. Al llarg de gairebé dos mesos, tot coincidint amb l’arribada de l’estiu,on hi hauran uns espais oberts a tothom, on celebrar, compartir i gaudir. Santa Coloma no és aliena als problemes socials i, malgrat que hi hagi motius per a la preocupació, la festa pot esdevenir un punt solidari. L’esforç fet per les entitats organitzadores és motiu suficient per participar-hi. Per aconseguir suports econòmicsde comerciants i empreses, les associacions han hagut de treballar de valent. L’Ajuntament, que hi dóna suport, crida la població a implicar-se en aquest cicle festiu que se celebrarà tots els caps de setmana, de l’1 de juny al 22 de juliol.

El Rui Sud, Can Calvet i Els Ibers

Els actes al Riu Sud tindran lloc a la plaça de Pau Casals. La festa començarà avui divendres (18.30) amb música, un bingo popular i l’actuació dels Jubilados Marchosos. Dissabte al matí hi haurà unes migas i, a la tarda, una exhibició de boixets,
un concurs de gossos, balls de Bollywood i les actuacions de La Curva R&R i Javi Jareño. Finalment, diumenge tindrà lloc la festa de l’escuma i activitats infantils. El popular locutor de ràdio Justo Molinero farà aquesta tarda (19.30) el pregó de
festa a Can Calvet. Després, tindrà lloc una recepció a les entitats, un petita demostració de guitarra amb alumnes de l’Escola Sagrada Família, sevillanes, una discoteca mòbil i l’actuació de l’artista colomenc Alberto. Per a dissabte s’han programat tallers de plastilina, una funció de pallassos, una botifarrada popular, un espectacle d’humor amb la còmica Maite, un altre espectacle de tango salsa i txatxa- txa i l’actuació del grup musical Axis Trio i del transformista Adrià. La festa acabarà diumenge amb una xocolatada, animació infantil (inflables), una fideuà, un concurs de pastissos, el tradicional rom cremat i balls de sevillanes.
Finalment, petits i grans poden filar i teixir, practicar el tir amb arc, fer-se un collaret o una ceràmica, moldre gra, encunyar una moneda, etc. a la festa dels ibers de Can Zam. Hi haurà visites guiades amb un minibús al poblat ibèric i, dissabte (22.00), juntament amb la Colla Vella de Diables s'escenificarà la invasió de les tropes romanes i un ritual funerari.

* Podeu consultar les activitats de les festes de barri a aquest enllaç