Restauradors colomencs visiten el Campus de l’Alimentació

Un grup de restauradors de Santa Coloma que formen part de l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració (ACOR) i de l’Agrupació del Comerç i la Industria (ACI) van visitar el Campus de l’Alimentació de la UB a Santa Coloma.

Un grup de restauradors de Santa Coloma que formen part de l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració (ACOR) i de l’Agrupació del Comerç i la Industria (ACI) van visitar el Campus de l’Alimentació de la UB a Santa Coloma, el passat 26 de novembre, amb la finalitat de conèixer els projectes del campus, les instal.lacions docents i de recerca. La visita s’emmarca en els acords entre la direcció del campus i el sector de la restauració colomenca per a la promoció de la gastronomia local i l’àmbit acadèmic universitari.

Trobades de treball al Campus de l'Alimentació

La visita forma part d’un conjunt de trobades de treball amb el director del Campus de l’Alimentació, Màrius Rubiralta, la presidenta de ACI, Laia Muñoz, i la segona tinent d’alcalde i regidora d’innovació i universitats, Lídia Guinart, per impulsar un Pla de dinamització comercial. Aquestes trobades es desenvolupen amb la finalitat de millorar la comunicació a la ciutadania de les potencialitats del Campus i de la restauració colomenca, i per conèixer àmbits de treball que es desenvolupen al recinte de Torribera, com són la nutrició humana i dietètica, relacionada amb la salut, la ciència i tecnologia dels aliments relacionada amb el sector industrial alimentari, la seguretat alimentària, i les ciències gastronòmiques relacionades amb el sector de la restauració, l’alta cuina i el turisme.
 
Promoció de la gastronomia i la restauració local

Els promotors de la iniciativa “dijous temàtics”, d’unió de la gastronomia i cultura, formats pels sis restaurants colomencs participants (Ca n’armengol, El cinc, El cantó, La Bodega, Lluerna i Nara), i la presidenta de l’ACI van compartir amb la direcció del campus la voluntat de desenvolupar i promoure les ciències gastronòmiques a la ciutat i obrir al sector de la restauració els projectes de la UB al Campus, així com els serveis que s’ofereixen. Un exemple és la Biblioteca del Campus, que disposa d’una important col.lecció de llibres i documents relacionats amb la història de la gastronomia (col.lecció Grewe).
 
La relació entre la gastronomia local i el campus universitari s’ha vist materialitzada en diferents esdeveniments i trobades recentment. És el cas de la participació dels restauradors colomencs amb la iniciativa promoguda per Fondo Comerç ‘Els Sabors del món´ a la festa ExpAliments 2012, el passat 17 de novembre; també amb la creació de la Unitat UB-Bullipèdia en el marc del projecte “BulliPèdia” de la futura fundació elBulliFoundation; i amb aquesta trobada de dilluns entre els representants del campus i de les associacions ACI i ACOR.
 
Aquestes activitats de promoció de la gastronomia, la dietètica i la salut en el Campus de l’Alimentació han coincidit amb la obtenció d’una primera estrella Michelín per part del restaurant colomenc la Lluerna, fet que va ser celebrat per tots els participants de la trobada.