Primer Festival Internacional de Poesia de Santa Coloma de Gramenet

Des del dimarts 30 de setembre al diumenge 5 d’octubre, la poesia prendrà els carrers i places de la ciutat gràcies al Primer Festival Internacional de Poesia de Santa Coloma.

El Festival, que durarà quasi una setmana, inclou l’acte de lliurament del IV Premi Internacional de Poesia Màrius Sampere, organitzat per l’Ajuntament i l’editorial La Garúa Libros, que se celebrarà el divendres 3 d’octubre a les 21 hores a l’Auditori Can Roig i Torres. Enguany, participen 305 treballs d’autors de més de 20 països d’arreu del món i 32 treballs en català. El jurat estarà compost pel poeta Màrius Sampere (president honorífic); l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz (president del jurat), la regidora de Cultura Montse Olivés i els autors de renom com D. Sam Abrams, Carles Duarte, Rosa Lentini, Vicenç Llorca, Salvador Clotas, Joan de la Vega, Rodolfo del Hoyo, Sergio Gaspar y Esther Zarraluki. El Premi té una dotació econòmica de 6.000 euros. Enguany el certamen comença una nova etapa ja com a referent dels premis literaris en el món de les lletres, per l’alt nivell de participants i l’alta qualitat dels treballs, i constitueix una de les propostes més representatives de l’oferta cultural de Santa Coloma.

Entre d’altres actes també destaquen el “Tast literari” on els restaurants de la ciutat oferiran als seus clients els poemes dels guanyadors de les tres edicions del Premi Màrius Sampere per degustar amb la carta.  A més es farà una lectura de textos literaris “Pren la paraula!” (dimarts 30 de setembre, 19.30 hs, Centre Cívic El Centre) i lectura al parc Fluvial del Besos (diumenge a les 11 hores), la presentació del llibre “L’última certesa” a càrrec del professor Jordi Julià, un text que recull les actes del I Simposi Màrius Sampere (Dijous 2 d’octubre, 19.30 hs, Museu Torre Balldovina)

Passatge de la paraula, nou emblema de Santa Coloma

El diumenge, el parc fluvial del Besos acollirà la inauguració del Passatge de la paraula, que inclou l’estrena de la instal·lació plàstica permanent “Viure és provar-ho infinites vegades”, el nou emblema de benvinguda de la ciutat. La instal·lació suposa un homenatge a Màrius Sampere i defineix Santa Coloma com una ciutat oberta, intercultural i compromesa amb el progrés. D’aquesta manera la llera del riu, recuperada com a parc i punt de trobada i passeig dels colomencs i d’altres persones de fora de la ciutat, s’omple també de contingut artístic i cultural.