Presentació de la campanya "Escuts solidaris" contra el càncer infantil

La Policia Local de Santa Coloma s'adhereix a aquesta iniciativa solidària per recaptar fons per al nou hospital pediàtric Sant Joan de Déu.

L'alcaldessa, Núria Parlon; la Tinenta d'Alcaldessa, Lídia Montero; i l'Intendent en cap de la Policia Local, Roberto Jorge, han presentat la campanya

L'alcaldessa Núria Parlon, ha anunciat aquest dimecres 19 que la Policia Local de Santa Coloma de Gramenet se suma aquesta setmana de manera activa a la campanya “Escuts solidaris”; acció que té com a finalitat recaptar diners per a la creació del nou Hospital Pediatric Cancer Center de Barcelona. L'escut distintiu de la Policia Local colomenca s'ha personalitzat i reproduït per a aquesta campanya i totes les persones que desitgin participar-hi podran recollir a partir del dimarts dia 25 un exemplar a canvi d'una donació de quatre euros, que seran destinats al que es desitja que sigui el centre d'Oncologia Pediàtrica més gran d'Europa.

L’alcaldessa ha estat acompanyada en aquest anunci per la tinent d’alcaldessa responsable de Seguretat Ciutadana, Lidia Montero i els caps i agents d’educació viària de la Policia Local d’aquesta ciutat.

La campanya “Escuts solidaris” es va iniciar fa ara un any en les localitats de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Hostalric, les policies locals de les quals van decidir seguir l'exemple dels agents de la Policia Municipal de Terrassa, que havien decidit rapar-se el cap per posar-se en el lloc dels nens amb càncer i fotografiar-se amb ells per il•lustrar un calendari solidari a favor del Cancer Center. Els caps d'aquests tres cossos policials van tenir la idea de personalitzar l'escut del cos policial on treballen i crear un “per als valents” (lema de la campanya llançada per l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i la Fundació FC Barcelona per finançar el projecte) per regalar-ho a les persones que fessin una donació al SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. Actualment la campanya l'estan duent a terme 123 cossos de Policia Local de d'altres localitats catalanes i altres associacions de policies i de protecció civil, que ja han aconseguit recaptar més de cent mil euros.

Els i les agents de la Policia Local colomenca que realitzen de manera permanent classes d'educació viària i civisme en els col•legis i instituts de la ciutat informaran als alumnes sobre aquesta campanya solidària.

Els escuts solidaris de la Policia Local de Santa Coloma es regalen, a canvi d'una donació mínima de 4 euros, a les dues dependències d'aquest cos de seguretat, situades al carrer de Sant Jordi, 40, i en la cantonada del carrer d'Irlanda amb l'avinguda dels Banús, així com en les oficines de l'Alcaldia (edifici de l'Ajuntament a la plaça de la Vila) en horari de 9.00 a 14.00 hores, de dilluns a divendres.

Gràcies a les donacions d'aquesta campanya i a les de milers de particulars i d'un elevat nombre d'empreses i entitats de diferents àmbits, l'Hospital Sant Joan de Déu ha aconseguit reunir en un any 21 dels 30 milions d'euros que necessita per fer realitat el SJD Pediatric Cancer Center. Amb aquesta quantitat garantida, s'han iniciat les obres de la seva construcció. El nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients a l'any, un 30% més dels quals el Servei d'Oncologia de Sant Joan de Déu atén actualment, i incorporarà els últims avanços en la lluita contra el càncer. Les seves instal•lacions ocuparan una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de l'Hospital actual i connectat mitjançant una passarel•la amb l'edifici principal. Comptarà amb 38 habitacions, 8 càmeres per a trasplantaments; 24 boxes a l'Hospital de Dia; 18 despatxos per a consultes externes; radiofarmàcia; laboratori i altres serveis no assistencials.