Pràctiques experimentals per a estudiants al Campus de l’Alimentació

Tenen com a objectiu contribuir a la formació científica dels joves i, en concret, promoure l’interès dels estudiants de batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior per la Ciència en general i per la Nutrició i la Tecnologia dels Aliments.

Del 19 al 27 de gener, alumnes d’onze instituts realitzaran sessions de pràctiques experimentals als laboratoris del Campus de l’Alimentació de Santa Coloma ubicat a Torribera dins el programa “Cuina i nutrició al laboratori”. Aquesta activitat té com a objectiu contribuir a la formació científica dels joves i, en concret, promoure l’interès dels estudiants de batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) per la Ciència en general i per la Nutrició i la Tecnologia dels Aliments. El programa, que s’ofereix dels del curs 2012-2013, compta amb el patrocini de l’empresa Gallina Blanca.

Com a novetat en aquesta edició, el programa s’ha obert a alumnes de 1r i 2n de batxillerat de la modalitat de Ciències de la Naturalesa i de la Salut i als alumnes de 1r i 2n del Cicle Formatiu de Grau Superior de Dietètica de tots els instituts. Això ha estat possible a partir de la col·laboració del Servei d’Atenció de l’Estudiant (SAE) de la Universitat de Barcelona, que ha participat en la difusió i organització de l’activitat. D’aquesta manera, s’ha volgut arribat a més centres i, sobretot, a estudiants interessats en l’àmbit de la Nutrició i la Tecnologia dels Aliments per poder, a més, captar estudiants excel·lents i donar a conèixer els estudis que s’imparteixen al Campus de Torribera.

Els centres que participen aquest curs en el programa “Cuina i nutrició al laboratori” són: INS Domènec Perramon (Arenys de Munt), IES Betlem (Premià de Dalt), INS La Pineda (Badalona), Escola Pia (Sitges), INS La Ferreria (Montcada i Reixac), Escola Josep Tous (Barcelona) i Centre d’Estudis Monlau (Barcelona). Així mateix, també faran pràctiques els alumnes dels centres que ja participaven en aquesta activitat en el marc de convenis de cooperació signats amb la Universitat de Barcelona, com són l’INS Bernat Metge (Barcelona), l’INS Escola de Treball (Granollers) i els IES Les Vinyes i Ramon Berenguer IV (ambdós de Santa Coloma de Gramenet).