Obres de remodelació de l'estació Santa Coloma de la línia 1 de metro

A mitjans de febrer està previst que comencin les obres de rehabilitació integral de l'estació de metro Sant Coloma que, amb una inversió d'1,7 milions, s'inclou al programa que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) duu a terme per actualitzar estacions antigues o de gran utilització.

El projecte inclou la reforma del vestíbul per aprofitar millor l'espai, la substitució de paviments, esglaons, sostres i revestiments de parets, a més de millorar la il·luminació i renovar la senyalització informativa i el mobiliari, entre d'altres aspectes. La intervenció persegueix una millor distribució dels espais per facilitar la circulació de persones, augmentar la sensació de lluminositat amb acabats de tonalitats clares i facilitar el manteniment posterior amb l'elecció de materials d'elevada resistència.

Està previst que les obres durin fins al septembre. Durant aquests mesos l'estació romandrà oberta, ja que els treballs es realitzaran majoritàriament a la nit. Hi haurà restriccions parcials de pas, diferents a cada fase, que s'intentaran minimitzar per reduir les possibles molèsties que es puguin causar als usuaris. Quan s'estigui remodelant un dels tres accessos al vestíbul, els altres dos romandran oberts. En el cas que s'ocupi un espai de la via pública per a l'amuntegament de materials, aquest no afectarà les aturades d'autobusos, la circulació de vianants ni al trànsit rodat.

Tres nous ascensors
La remodelació integral d'aquesta estació, com succeeix en altres obres intervingudes per TMB, es realitza després de l'adaptació dels accessos per al pas de les persones amb mobilitat reduïda. En el cas de l'estació Santa Coloma s'ha inclòs la recent instal·lació de tres ascensors en aquesta infraestructura.