Obre l'escola bressol municipal "Les Oliveres"

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha presidit la inauguració d'aquest nou equipament educatiu, adreçat a infants des dels 4 mesos als 3 anys, que és la vuitena escola bressol de la ciutat.

Aquest dimarts 17 s'ha fet l’acte d’inauguració de la nova escola bressol municipal del barri de Les Oliveres (Passatge de Tarragona s/n). L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha presidit l'inauguració oficial de l'equipament educatiu, acompanyada pel regidor d’Educació, Diego Arroyo, i de representants de les llars d’infants municipals de la ciutat, de directors de les diferents escoles colomenques, professionals educatius, famílies i entitats vinculades al món de l’educació, entre d’altres assistents. L'alcaldessa ha destacat que "en temps de retallades, l'educació no és una despesa pel nostre Ajuntament, és una inversió en el futur dels nostres fills i filles".

Els responsables de l'escola bressol han aprofitat l'acte per donar a conèixer els seus serveis i les seves instal·lacions. Alhora s'ha fet la plantació de dues oliveres com a acte simbòlic als patis de la nova llar d’infants.

Amb l’obertura de l’escola bressol municipal "Les Oliveres" es completa la xarxa municipal d’escoles bressol de la ciutat, que està formada per 8 escoles que disposen de 678 places. El cost de cada plaça d'escola bressol municipal es de 5.500 euros per alumne i curs, dels quals la Generalitat de Catalunya aporta 800 euros per plaça/any, l'Ajuntament de Santa Coloma 3.160 aproximadament i l'aportació familiar és de 1540 euros en concepte d'escolaritat bàsica. En total, l'Ajuntament aporta per curs més de 2 milions d'euros. A més, el consistori té a disposició de les famílies sense recursos beques que donen cobertura a tot l'import que han d'abonar els colomencs i les colomenques.

La construcció d'aquesta nova escola bressol va començar l’any 2009. L’edifici compta amb 751 metres quadrats, repartits entre sis aules, dos patis, cuina, sala multifuncional i espais de treball destinats a l’equip educatiu.La inversió ha estat d’1.350.000 €.

L’oferta de places de l’escola, adreçada a infants de 4 mesos a 3 anys d’edat, és de 67: un grup de 0-1 any, dos grups d’1 a 2 anys, un grup mixt d’1 a 3 anys i un grup de 2 a 3 anys. L’ocupació actual de la nova escola bressol és de 55 alumnes.