Nova planta de Cacaolat a Santa Coloma

L'alcaldessa Núria Parlon i el president Artur Mas han assistit a l'inauguració de la noves instal·lacions de l'empresa catalana a l'Avinguda Francesc Macià.

El dimarts 29 s'ha fet l'inauguració de la nova planta de Cacaolat a Santa Coloma de Gramenet, ubicada a l'Avinguda Francesc Macià, 225-233. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit l'acte acompanyat de l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon. També hi han assistit el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; el delegat territorial del Govern a Barcelona, Fernando Brea; i per part de Cacaolat, els seus copresidents Sol Daurella i Demetrio Carceller i el director general, Francesc Lluch.

En l'inici de la visita els convidats s'han traslladat a la Sala de Juntes on s'ha fet una explicació sobre plànol de les noves instal·lacions. Posteriorment ha començat la visita per l’exterior de la planta a la zona de recepció de matèries primeres per passar després per la zona de recepció de llet, sala d’extractes secs, sala de mescles, laboratori, sala de processos, sala de control, zona d’envasat, zona Hydrolock i magatzem.

L'acte ha finalitzat amb els parlaments de les autoritats, en el decurs dels quals l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha destacat que "l'aterratge de Cacaolat és un guany de ciutat amb tots el beneficis que això significa per Santa Coloma i també per a l'àrea metropolitana". Per a l'alcaldessa "aquesta nova planta, a més de demostrar il·lusió i capacitat de treball, ajudarà a dinamitzar el teixit comercial d'una ciutat que alhora treballa intensament en un altre gran projecte, el campus universitari, precisament especialitzat en l'àmbit de l'alimentació".

Per tancar l'acte el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet un petit parlamanent en el que ha assegurat que "el renaixement de la marca Cacaolat a Santa Coloma és un miracle que s'explica pel fet d'haver-hi cregut molt fent un gran esforç, amb una bona sintonia entre les parts, una forta inversió i finalment mitjançant la construcció d'un projecte amb ple sentit".

El nou centre

Després d'un any de feina i una inversió de 45 milions d'euros, el nou centre productiu es va posar en marxa el passat mes de juliol, i actualment totes les seves línies de producció estan operatives.

La parcela total ocupa 51.631 metres quadrats, allotja la planta de producció, la zona d'envasament, i el magatzem que ocupa 27.100 m2) i les noves oficines de la companyia amb una superfície de 1380 metres quadrats.

Actualment Cacaolat recepciona i gestiona més de 150.000 litres de llet diaris. La previsió de 2014 és assolir els 200.000 litres de llet diaris.

El nou centre compta amb la més moderna i eficient tecnologia que garanteix els màxims estàndards de qualitat i seguretat alimentària.

Primer batut de cacau

Cacaolat és considerat el primer batut de cacau del món fabricat industrialment amb un fòrmula secreta que roman intacte des de 1933.