Nous aparcaments públics a Santa Coloma de Gramenet

En els propers mesos l'Ajuntament de Santa Coloma, a través de l'empresa municipal Gramepark, iniciarà la construcció de diversos aparcaments públics en diferents barris de la ciutat.

A primers d'octubre, començaran les obres per construir un pàrquing subterrani de 6.210 metres quadrats al carrer de Sant Carles (entre Francesc Moragas i Cultura), que estarà ubicat en el subsòl del futur CEIP Sant Just. De fet, aparcament i col·legi compartiran estructura encara que les entrades dels dos equipaments seran independents i àmpliament separades entre si. Tindrà capacitat per a 230 vehicles distribuïts en dues plantes, amb els accessos d'entrada i la sortida pel carrer de Sant Carles. Aquesta actuació, que suposa una inversió de cinc milions d'euros, implicarà la reurbanització d'aquest tram de carrer, amb voreres més àmplies, un renovat paviment i nou mobiliari urbà. Durant els 13 mesos que es preveu que durin les obres es realitzarà algun cort puntual de la via.

Un ‘pàrquing' pioner a nivell estatal

També a principis d'octubre començaran les obres de construcció del primer pàrquing robotitzat de Santa Coloma. Aquesta nova modalitat d'aparcament estarà ubicada en el subsòl dels jardins de la Torre Balldovina i és dels pioners, a nivell estatal, pel que fa a la seva avançada tecnologia. Mitjançant un sistema de plataformes robotitzades que eleven els vehicles es fa possible l'estacionament de fins a tres cotxes en una mateixa planta i nivell.

El nou pàrking robotitzat podrà albergar fins a 150 places distribuïdes en 1.350 metres quadrats i per a la seva construcció es realitza una inversió de més de tres milions d'euros. El projecte bàsic d'aquest aparcament va ser aprovat a la Junta de Govern Local de dimarts passat, i es preveu que pugui entrar en funcionament el desembre de 2009.

També pel 2009 està prevista la construcció d'altres aparcaments públics en diferents zones de la ciutat i la finalització dels quals actualment estan en fase d'obres, com és el cas del nou pàrquing de rotació del carrer de Mozart, ubicat en el subsòl de la plaça de la Mediterrània, i el del carrer de Galícia, al barri de Singuerlín.

En el primer semestre de 2009, Gramepark iniciarà les obres de construcció de l'aparcament subterrani del parc de Josep Moragues, a l'avinguda de Francesc Macià. En aquest nou equipament tindran cabuda uns 200 vehicles distribuïts en dues plantes, que en conjunt suposaran uns 5.400 metres quadrats d'aparcament i una inversió de 2,5 milions d'euros. Durant la construcció del pàrquing les famílies podran continuar utilitzant l'àrea de jocs infantils. Els veïns que aparquen a l'esplanada propera a aquests jocs podran estacionar els seus vehicles en el nou pàrquing subterrani o bé a uns 15 metres de l'espai actual. Aquesta actuació suposa també la renovació del paviment i del mobiliari urbà.

Altres zones de Santa Coloma de Gramenet que estrenaran pàrquing públic en l'any 2010 seran els barris de Santa Rosa (a l'avinguda dels Banús s'ampliarà l'aparcament ja existent des de Roselles fins a Àngel Guimerà), Centre (Mossèn Camil Rosell), Singuerlín (avinguda del Puig Castellar amb el carrer d'Amèrica), Can Franquesa i Les Oliveres. Aquest últim estarà ubicat sota el futur camp de futbol, tindrà cabuda per a 150 vehicles distribuïts en dues plantes i albergarà una tercera planta per als vehicles de la nova comissària de la Policia Local.

Totes aquestes actuacions formen part del Pla d'Acció Municipal (PAM) que, per al període 2007-2011, inclou la construcció de 2.500 noves places d'aparcament, de les quals 1.000 estaran ubicades sota habitatge protegit, i les restants, en espai de domini públic.