Nous ajuts municipals per a les persones emprenedores

Es subvencionaran part de les despeses en concepte de taxes municipals per a l’obertura d’establiments comercials. La mesura s'inclou al Pla de Dinamització de Locals Comercials Buits que va endegar l’Ajuntament a finals de 2013.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet té en marxa la segona convocatòria de subvencions municipals destinades a ajudar els emprenedors i les emprenedores que posen en marxa una nova activitat comercial a la ciutat en el sector del comerç, els serveis i la restauració.

Es tracten d’ajuts de fins a 1.000 euros en concepte de taxes municipals per a l’obertura d’un establiment comercial. Les subvencions van dirigides a  aquelles persones físiques o jurídiques que hagin iniciat una activitat de comerç, serveis o pública concurrència entre l’1 de desembre de 2013 i el 30 de setembre del 2014 a tota la ciutat o entre l’1 de gener i el 30 de novembre de 2013 fora dels Eixos Comercials Central (ECC) i Entorns de Mercats Municipals (EMM). La primera convocatòria d’ajuts va ser al 2013 i només es podien presentar les persones físiques o jurídiques que havien iniciat una activitats als ECC i EMM.

L’objectiu d’aquests nous ajuts que atorga l’Ajuntament és continuar impulsant el comerç local, ajudar l’emprenedoria a Santa Coloma, fomentar l’ocupació i/o l’auto-ocupació i fomentar la utilització de locals buits de la ciutat.

L’alcaldessa Núria Parlon destaca que “el comerç i els serveis són l’autèntic motor econòmic de Santa Coloma i alhora són aquests sectors els que poden generar ocupació a la nostra ciutat. Per tant - ha afegit l’alcaldessa- el suport a l’activitat comercial i als emprenedors i emprenedores, ja sigui mitjançant ajuts econòmics o amb d’altres iniciatives, és i continuarà sent una de les prioritats del govern municipal”.

Les persones interessades tenen fins el 15 d’octubre de 2014 per presentar les sol·licituds de subvencions. Per a més informació sobre aquesta nova convocatòria d’ajuts i sobre les bases reguladores podeu clicar: http://www.gramenet.cat/per-temes/amb-les-persones/comerc-i-mercats/comerc/subvencions-al-comerc/subvencions/

Pla de Dinamització dels Locals Comercials Buits

Els nous ajuts s’emmarquen en el Pla de Dinamització de Locals Comercials Buits que l’Ajuntament va posar en marxa el novembre de 2013, l’objectiu del qual és ajudar als emprenedors i les emprenedores que han d’obrir un comerç o establiment, ja sigui mitjançant l’espai virtual www.gramecomerc.com (amb informació, comunicació i interacció amb persones que vulguin vendre un local) i ara amb aquesta nova línia de d’ajuts municipals.

El Pla de Dinamització de Locals Comercials Buits fou una mesura pionera a Catalunya i s’inclou dins de les 10 iniciatives que va presentar al 2013 l’alcaldessa Núria Parlon per ajudar el comerciant, el petit i mitjà empresari i les persones que volen muntar un negoci a la ciutat. Tot plegat, amb l’objectiu de donar suport al comerç de proximitat i ajudar-lo a superar la crisi que entre d’altres conseqüències havia provocat un augment notable del nombre de locals comercials buits o tancats a Santa Coloma, com en la majoria de ciutats de tot l’estat.