Per obres de millora a l'edifici central de l'Ajuntament

L'Oficina d'Informació i Atenció a la Ciutadania (OIAC) s'ha traslladat al passeig Llorenç Serra, 26

Les obres de millora de l'edifici central de l'Ajuntament obliguen a traslladar temporalment l'atenció a la ciutadania a una nova ubicació, a partir del proper dilluns 8 de novembre. Fins a la finalització de les obres, l'OIAC continuarà atenent presencialment en el seu horari habitual, només amb cita prèvia.

L?OIAC a la seu de l'Ajuntament, a la Plaça de la Vila

Aquesta setmana s'inicia la reforma de l’entrada lateral de la seu de l’Ajuntament a la plaça de la Vila. Les obres tenen per objecte millorar l’organització i funcionament d’aquest espai i facilitar l’accés de la ciutadania a l’OIAC. S’ampliarà la zona d’accés, es substituiran els tancaments actuals per portes automàtiques i es generarà un espai independent per a situar el PAI (Punt d’Atenció Immediata).

La finalització d’aquests treballs està prevista per al mes de març i l’import serà de 63.305,33 € (IVA exclòs).

A partir de dilluns dia 8 de novembre i fins a la finalització de les obres, l’OIAC trasllada la seva atenció a la ciutadania al local situat al pg. Llorenç Serra núm. 26. 

Reducció a la meitat del temps mig d’espera

Des del 2020, l’OIAC atén el 100% de les atencions presencials amb cita prèvia. Aquesta mesura ha facilitat, per una banda, l’aplicació de mesures sanitàries apropiades davant la crisi sanitària i, per una altra banda, ha permès la reducció dels temps mig d’espera a més de la meitat.

El 2019, l’Oficina alternava l’atenció a les persones amb cita prèvia amb les atencions a demanda, i la mitjana de temps d’espera era de 23 minuts. En el darrer any, des d’octubre de 2020 fins a setembre de 2021, des de la implantació de les atencions exclusivament amb cita prèvia, la mitjana de temps d’espera ha estat de 9 minuts.

Els tràmits online s'han multiplicat de forma exponencial


D’altra banda, des de l’any passat, s’ha treballat per incrementar i facilitar els tràmits online de l’Ajuntament amb la incorporació de 13 nous tràmits, la millora de la plataforma de validació, i la possibilitat d’ús d’un nou certificat electrònic, l’Idcat mòbil, que l’usuari pot adquirir directament des de qualsevol dispositiu electrònic a: https://idcatmobil.seu.cat.

Gràcies a totes aquestes millores, el nombre de tràmits online que du a terme la ciutadania s’ha multiplicat de forma exponencial, passant de 2.029 al 2019 a 50.804 al 2021.

Horari OIAC

De dilluns a divendres, de 9 a 14.30 h

93 462 40 40 / 09 / 32

Cita prèvia

93 462 40 90
oiac@gramenet.cat

Cita prèvia web