L'Hospital de l'Esperit Sant reforça el seu compromís amb els usuaris i la ciutadania per mitjà del seu Codi Ètic

El centre sanitari colomenc actualitza el document, incidint en aspectes de seguretat del pacient i de responsabilitat social.

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) presenta una nova edició actualitzada del seu Codi Ètic, que inclou nous aspectes relacionats amb la seguretat del pacient i la responsabilitat social. Es tracta de la segona versió d'aquest document, que recull els valors i les normes ètiques que han de guiar la conducta dels professionals de l'organització, ara i en el futur. Consulteu el Codi Ètic clicant aquí.

Els canvis socials i tecnològics, a més dels canvis que han tingut lloc dintre de la pròpia institució, han fet necessària una renovació dels compromisos que recull aquest Codi, que es va publicar per primer cop el març de 2010. Els esmentats compromisos fan referència als pacients i als usuaris, a la societat i als professionals, i també s'inclouen els compromisos d'aquests últims envers l'Hospital.

S'ha tractat d'una revisió participativa, que ha realitzat el Comitè d'Ètica Assistencial del centre, autor del Codi, tenint en compte les aportacions del professionals. El Codi Ètic és un compromís públic de l'organització, que ha de ser dinàmic i assumit com a propi per tots els membres de l'organització.
 
Consultes ètiques per a usuaris i professionals

Entre les funcions del Comitè d'Ètica Assistencial es troba l'assessorament des del punt de vista ètic als pacients del centre i els familiars o representants que ho desitgin, amb l'objectiu de  millorar la qualitat assistencial. La sol·licitud es pot fer per mitjà de la Unitat d'Atenció a l'Usuari o bé emplenant el formulari que hi ha a la plana web de l'Hospital.