L’Espai Solidari, nou equipament per impulsar la Cooperació i els Drets Humans

La nova seu de la Casa de la Solidaritat i la Pau, que s'ha traslladat per l’ampliació de l’Escola Serra de Marina, oferirà informació i formació especialitzada, debats i exposicions en temes de cooperació i projectes solidaris.

L'alcaldessa, Núria Parlon va presidir la inauguració de l'Espai Solidari, un nou equipament municipal destinat al treball i la promoció de projectes de cooperació, solidaritat i drets humans, que està ubicat al carrer d'Enric Granados 7-11.

Noves instal·lacions

Les noves instal·lacions seran la nova seu de la Casa de la Solidaritat i la Pau i alhora estaran destinades a la ciutadania i les entitats colomenques que treballen la difusió dels valors de la cooperació amb el Tercer Món i la cultura de la Pau. Tanmateix, l'Espai Solidari esdevindrà un nou punt d'informació perquè els colomencs i colomenques es puguin implicar en accions i projectes solidaris impulsats des de la ciutat. A l'acte d'inauguració l'alcaldessa estarà acompanyada per regidora de Cultura, Solidaritat i Cooperació, Petra Jiménez i per la presidenta de la Casa de la Solidaritat, Joana Martínez.

La Casa de la Solidaritat i la Pau es trasllada així de la seva seu del carrer d'Irlanda a aquest nou espai municipal. El motiu del trasllat respon al compromís de l’Ajuntament de donar resposta a les necessitats d'ampliació de l'Escola Serra de Marina, on es fan obres per dotar el centre d’una segona línia.

Impulsar la solidaritat

L'Espai Solidari, que disposa d'uns 200 m2, oferirà activitats adreçades a la ciutadania i programades per les entitats solidàries i per l'Ajuntament. En aquest sentit, hi haurà exposicions, trobades, cursos de formació i especialització, i debats, entre d'altres propostes, amb l'objectiu de promoure el treball i la reflexió de les associacions i de totes aquelles persones interessades en la cooperació i en els projectes solidaris.

Espai de trobada

Actualment, la Casa de la Solidaritat i de la Pau és l'espai de reunió de diferents persones i col·lectius solidaris de Santa Coloma. Les entitats i associacions que en formen part són aquestes: Santa Coloma amb el Sàhara, Gramenet Imatge Solidària, Grup d’Amistat amb América Llatina Huayna, Cooperacció, Associació Piatsaw, Associació per a la promoció del cinema documental La Bretxa, Òptics x Món, Casal d’Amistat amb Cuba José Sánchez, Amics i Amigues de Diabugu Batapha, Associació L’Espurna, Grup de Suport al Colectivo de Mujeres de Matagalpa, Associació Jatdajla i l’Associació de Col·laboració amb Nicaragüa Sacuanjoche.

També, el nou centre reuneix a més de 100 persones voluntàries que comparteixen el projecte comú per la cooperació internacional, la defensa dels Drets Humans i la promoció de la cultura de la Pau. El seu treball es realitza de manera conjunta amb el Consell de Cooperació i Solidaritat, en el marc del Pla Director Local de Cooperació, Solidaritat i Pau aprovat recentment per l'Ajuntament.