L’Escola de Restauració obre una nova etapa

L’Escola de Restauració ha obert les seves portes enguany amb una profunda remodelació de les seves instal.lacions. A més, l'Ajuntament mitjançant l'empresa municipal, Grameimpuls, ha creat un consell assessor del centre.

L ‘objectiu de les obres de millora era l’obtenció del Certificat de Professionalitat en la especialitat cuina, restaurant, bar i sommelieria que va atorgar el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Les diferències són notables i la cuina ha estat ampliada passant de 50 a 135 metres quadrats amb una important millota de la seva maquinària mentre que el menjador de clients s’ha  traslladat a la segona planta de l’edifici amb una superficie de 100 metres quadrats. L’Escola de Restauració va obrir al públic amb aquestes novetats el passat 22 d’octubre.

D’una altra banda al marge dels cursos “Passió per la cuina”  que s'imparteixen en aquestes instal·lacions està previst oferir un curs professional de cuina xinesa que es realitzarà els dies 13,14, 20, 21, 27 i 28 de novembre en horari de tarda de 17:30 a 19:30.

Un projecte amb 21 anys d'història

L’Escola de Restauració neix l’any 1991 d’una aposta de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Grameimpuls, SA, per proporcionar a la població de la ciutat i a les empreses de restauració un referent on es poguessin formar a professionals que posteriorment treballessin en l’àmplia oferta de restaurants de la ciutat. Va ser una aposta per la qualitat del servei de sala i bar i una orientació cap a les noves tendències culinàries que començaven a despuntar a Catalunya i a la nostra ciutat.

Nou consell assessor del centre

Grameimpuls ha creat el Consell Assessor de l’Escola de Restauració, un òrgan consultiu, de participació i de debat dels professionals i empreses del sector de la restauració de Santa Coloma de Gramenet.

L'objectiu principal d'aquest Consell serà la col.laboració empresarial amb Grameimpuls en matèria de formació professional i el foment de la cultura gastronòmica. Francesc Armengol, Víctor Quintillà, David Ochoa i Paco Cordero com a membres de reconegut prestigi professional del sector, integren aquest Consell Assessor després del nomenament realitzat pel Consell d’Administració de Grameimpuls. Les seves principals funcions seran:

  • Proposar accions per potenciar les relacions entre el sector de la restauració de la ciutat i l’Escola de Restauració de Grameimpuls.
  • Assessorar sobre la programació anual de formació professional ocupacional.
  • Definir les necessitats de formació dels professionals en actiu per poder elaborar propostes de reciclatge o formació continua.
  • Assessorar en matèria de metodologies docents axí com dels continguts formatius en els seus diferents nivells.
  • Col.laborar en la participació dels alumnes de l’escola en les pràctiques a les empreses del sector, així  com en la seva inserció laboral.
  • Assessorament en matèria d’inversió en instal.lacions i mitjans materials.
  • Proposar i contribuir al foment de la cultura gastronòmica.
  • Proposar accions que puguin dinamitzar el sector de la restauració per incorporar-les al Pla d’Actuació de Grameimpuls i al Pla d’Actuació  Municipal.
  • Elaborar propostes de col.laboració i coordinació amb el Campus de l’Alimentació de Torribera.

El Consell Assessor de l’Escola de Restauració es reunirà com a mínim 3 cops a l’any amb la finalitat de desenvolupar aquestes funcions.

Escola de Restauració de Santa Coloma

Dilluns a divendres de 9:30 a 14 hores

Avinguda Primavera, s/n, 08924, Santa Coloma de Gramenet

Tel/Fax 93 392 91 05