L'escola colomenca de dansa Tacón y Bordón serà l'única a Barcelona en oferir estudis oficials de ball flamenc

S'inaugura la seu oficial de l'Escola de Flamenc d'Andalusia, on aquesta escola oferirà al seu alumnat de Ball Flamenc una formació professional certificada en exclusiva per a la província de Barcelona.

L'Escola de Dansa Tacón y Bordón, que va obrir les portes fa cinc anys al carrer Sant Josep 29 de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), ha arribat a un acord amb l'Escola de Flamenc d'Andalusia (EFA) per convertir-se en delegació oficial d'aquesta entitat a la província de Barcelona. Gràcies a això, l'acadèmia podrà oferir al seu alumnat de forma exclusiva una formació professional certificada per l'única entitat homologada per a això a nivell nacional.

L'acte de presentació de la nova seu EFA a tingut lloc a les instal·lacions de l'Escola de dansa colomenca aquest divendres 30 d'agost, amb la presència de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, la Tinenta d'Alcaldessa de Cultura, Petra Jiménez, el president de l'EFA, Luis Guillermo Cortés, i la directora de l'escola, Raquel Alegría. En el decurs de l'acte s'han explicat les possibilitats que tindrà aquest centre per programar en el territori barceloní l'aprenentatge professional del flamenc i els futurs projectes que es podran emprendre gràcies a aquest acord de col·laboració.

L'Escola de Dansa Tacón i Bordón és el projecte personal de la bailaora catalana Raquel Alegria i el seu marit Alberto Fernández, guitarrista flamenc. Tots dos han treballat en el circuit de tablaos de la geografia espanyola i han militat en companyies d'artistes tan famosos com Rafael Amargo i Antonio Canales. Encara actius com a solistes flamencs, han creat aquest centre de formació per apostar per la docència, terreny en el qual gaudeixen de gran prestigi. I ara, amb el seu claustre de professors, han decidit fer un pas endavant per oferir estudis de dansa espanyola i flamenc.

El centre disposa d'unes instal·lacions de 260 metres quadrats, incloses dues grans aules dedicades a la dansa i una a la guitarra, i disposa de professors titulats en clàssic, dansa espanyola i ball flamenc. En l'últim any han fet certàmens i competicions per motivar l'alumnat, i han rebut a artistes com Canales, Farruquito o Eva Yerbabuena per impartir cursos i classes magistrals.

L'Escola de Flamenc d'Andalusia ofereix als alumnes de l'Escola de Dansa Tacón i Bordón i altres setanta acadèmies de tot el món un ensenyament reglat i certificada a través de plans docents homologats pel Servei Estatal d'Ocupació, Govern d'Espanya.