Les quatre biblioteques enceten el programa "Cinema a Santa Coloma"

Les biblioteques enceten el programa «Cinema a Santa Coloma» que inclou projeccions de pel·lícules, en versió original i doblades, documentals, tallers i xerrades.

En total, se celebraran 46 activitats vinculades al setè art en aquest primer trimestre.

S’ha tingut molt en compte als infants, que en podran gaudir, dels èxits més recents i dels clàssics del cinema familiar, i apropar-se al món del cinema des d’un altre punt de vista a través del Bibliolab. És a dir, els tallers d’experimentació que permeten la fabricació de coneixements cinematogràfics entre tots els participants d’una manera creativa.

El Club del Cinema obre les tardes del primer dijous de cada mes a la Biblioteca Central. És una activitat participativa on es projecten fragments i pel·lícules completes buscant una interacció amb el públic, com un cinefòrum. El Club pretén fer de pont entre la literatura i el cinema, tot contrastant els films amb els textos literaris en què s’inspiren.

Els fons especialitzats de les biblioteques del Fondo i Can Peixauet —gastronomia i LGTBI d’una banda i cinema fantàstic de l’altra— obren un camp ampli de possibilitats de programació per a tots els públics. Tots dos equipaments aplegaran diversos gèneres i formats cinematogràfics en sessions periòdiques.

Finalment, la Biblioteca Singuerlín estrenarà l’Aula de Cinema, un conjunt de conferències dedicades als oficis del cinema, el muntatge i el so. L’objectiu de l’Aula és acostar el públic al procés de creació d’una pel·lícula. Les conferències les imparteixen professors en actiu de l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya així com directors sorgits d’aquest centre.

Pel que fa a les convocatòries més immediates, en trobem dues. Dissabte, dia 20 (Biblioteca del Fondo, 11.00 h), es podrà veure el film de terror [·REC] 4: Apocalipisis, deJaume Balagueró. Ángela Vidal, única supervivent d’una terrible infecció, és evacuada d’un edifici. Sembla que la situació està sota control, però el caos i la llavor del mal reneixen en noves i terribles formes.

També el dia 20 (Biblioteca Singuerlín, 11.30 h) es projectarà la pel·lícula d’animació Angry Birds, de Clay Kaytis, Fergal Reilly. La història es desenvolupa en una illa poblada per aus felices que no volen. En aquest paradís, Red, un ocell amb mal geni, el veloç Chuck i el volàtil Bomb mai no han acabar d’encaixar.