Les noves convocatòries dels plans d’ocupació beneficien 70 persones

Un total de 70 persones inicien aquest mes d’octubre el seu contracte laboral en el marc dels plans d’ocupació. La millora dels serveis a les persones, de la via pública i dels equipaments, així com el foment de les noves tecnologies són els àmbits més destacats d’aquesta nova convocatòria.

Els plans d’ocupació són programes de contractació de treballadors i treballadores en situació de desocupació per al desenvolupament d’obres i serveis d’interès social a Santa Coloma. Les realitza l’Ajuntament de la ciutat, a través de l'empresa municipal Grameimpuls.

Els contractes tindran una durada d’entre els 6 mesos i l’any i es realitzaran a través de diversos programes: 60 persones seran contractades sota el paraigües del Pla Metropolità de suport a les polítiques social municipals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i 10 més en el marc de Joves en pràctiques del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

En el primer cas, destaquen les contractacions de persones per desenvolupar projectes com el de Patis oberts, que té com a objectiu fomentar la cohesió social i la convivència a través de l’obertura de les escoles públiques els caps de setmana. La millora d’espais, com ara la Serralada de Marina o el mercat de Singuerlín i el seu aparcament, i el foment de les noves tecnologies i l’alfabetització digital són altres dels àmbits destacats en aquesta nova convocatòria de plans d’ocupació de l’AMB.

 

Joves en pràctiques

També aquest mes d’octubre està previst que comencin el seu contracte en pràctiques una desena de joves amb certificat de professionalitat, cicles formatius o formació universitària i que siguin beneficiaris del programa Garantia Juvenil. Les pràctiques tenen una durada de sis mesos i els serveixen per desenvolupar-se professionalment a través dels coneixements adquirits en la seva formació reglada. La finalitat d’aquestes contractacions és millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps. Joves en pràctiques està subvencionat pel SOC.

A més de les contractacions, aquests programes inclouen formació obligatòria per millorar les competències personals i professionals, a més d’aprendre tecnologies de la informació i tècniques de recerca de feina.