Les Jornades per la Pau posen l’èmfasi en els fenòmens migratoris

«Obrint fronteres» és el lema de les Jornades per la Pau i la Cooperació, que oferiran més de 40 activitats durant el mes d’octubre.

El repte de les societats plurals i dels governs d’arreu del món a l’hora d’abordar els fenòmens migratoris és el principal tema de debat d’aquesta edició.

Conferències, exposicions, tallers i cinefòrums completen un programa, l’escenari central del qual és la carpa que s’instal·larà a la plaça de la Vila. La ciutadania podrà conèixer el treball de les entitats vinculades a la solidaritat, la cooperació internacional, la cultura de la pau i els drets humans. Aquí podeu consultar el programa complet de les Jornades.

La xarxa Ciutats Defensores dels Drets Humans, de la qual forma part Santa Coloma, tindrà una rellevància especial en les Jornades. Defensors i defensores dels drets humans d’arreu del món hi seran presents. Activistes, fotoperiodistes, sindicalistes i artistes destacats de diversos indrets del planeta donaran a conèixer les seves experiències professionals i vitals.

Les Jornades de Cooperació entren en la recta final. Entre altres activitats, cal destacar la projecció del documental Tigernut. La patria de las mujeres íntegras, amb la presència del director Antxon Monforte (Biblioteca Singuerlín, dia 20, 18.00 h); la taula rodona «Conseqüències del capitalisme» (Biblioteca Central, dia 25, 19.00 h), i el Curs de filosofia per la pau, que començarà el dia 22 al Mas Fonollar.