El documental “Tigernut, la patria de las mujeres íntegras” a la Biblioteca de Singuerlín

El proper dissabte 20 d’octubre, a les 18 h, a la Sala Salvador Cabré – Biblioteca Singuerlin (Plaça Sagrada Família, s/n) de Santa Coloma de Gramenet es projectarà el documental “Tigernut. La patria de las mujeres íntegras”. El passi comptarà amb la participació del seu director, Antxon Monforte.

Aquest acte forma part del programa de jornades de cooperació OBRINT FRONTERES que el mes d’octubre es du a terme a la ciutat. El documental denuncia una trama internacional en el comerç de la xufa. El tema ha causat reaccions negatives a diversos importadors de l’Estat espanyol, fins al punt de posar-li una querella criminal i segrestar-lo judicialment. “Tigernut, la patria de las mujeres íntegras” és un treball d’investigació que destapa corrupció i abusos de companyies europees que espolien recursos a Àfrica. En aquest cas, són els “tigernuts” (les xufes), el nou superaliment de moda a les dietes saludables ecològiques i veganes de mig món.
Antxon Monforte ha autofinançat el documental. Els drets d’autor els ha cedit a associacions d’immigrants i petits ONG’s que treballen de forma solidària amb dones de Burkina Faso. Els ingressos d’aquest documental es destinen íntegrament a la Cooperativa Mousso Fasso a l’Àfrica.