L’autobús guanya terreny com a mitjà de transport públic a Santa Coloma

Bon resultat del pla de millores aplicat per acord de l’Ajuntament, les associacions de veïns i l’AMB. El 2016, les tres línies urbanes de Santa Coloma van registrar un total de 1.562.975 viatges.

Les millores i els canvis aplicats a la xarxa local d’autobusos en diverses fases han determinat que el nombre de viatges amb aquest mitjà de transport registrats a Santa Coloma de Gramenet hagi augmentat considerablement. L’increment de l’ús de l’autobús ha estat notori en totes les línies urbanes, interurbanes o nocturnes: el 2016, el total de viatgers de les línies que passen per la nostra ciutat va ser de 14.489.233, gairebé un milió més que l’any anterior.

Les tres línies d’autobús —les urbanes— que tenen el recorregut només per la nostra ciutat (la B80 i la B81, que són vehicles grans de 9 o 10 metres, i la B84, un microbús que passa per carrers més estrets i de difícil orografia) estan incloses especialment en aquest increment de viatges. Durant l’any passat, en van ser 1.562.975, cent mil i escaig més que el 2015. 

L’actual xarxa local d’autobusos és el resultat de la col•laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el nostre Ajuntament i les associacions de veïns de Santa Coloma, que han estat actives a l’hora d’aportar la seva opinió per racionalitzar la demanda amb l’oferta de transport actual. En aquest sentit, cal recordar aquestes actuacions recents: instal•lació de plataformes per facilitar l’accés als vehicles a les principals parades; creació d’un carril bus a les avingudes de la Pallaresa i de Santa Coloma; fusió d’algunes línies i millora de la freqüència de pas a d’altres, i conversió en parades dobles per guanyar agilitat i rapidesa i facilitar el transbordament entre línies a les persones usuàries de les parades situades  al costat de les estacions de metro del Fondo i de la plaça de la Vila, que són les que registren un major nombre de viatges també en autobús.

L’Ajuntament preveu continuar les millores a la xarxa local d’autobusos, per beneficiar l’ús del transport públic per sobre del vehicle privat, i per contribuir a alleugerar la contaminació. Així, s’adequa permanentment l’oferta a la demanda registrada en cada línia d’autobús i es manté la participació de les associacions veïnals per atendre la demanda de la ciutadania.

L’augment del nombre de marquesines i de plataformes per millorar l’accessibilitat de les persones als vehicles i la instal•lació de punts d’informació digital a les parades amb més usuaris són algunes de les actuacions properes.