L’Ajuntament llança un ampli programa d’activitats als centres cívics i als casals

Els tallers d’hivern inclouen disset propostes per atreure la població als espais municipals. El termini d’inscripció estarà obert fins al 10 de febrer en aquests equipaments públics.

L’Ajuntament ha encetat una política de rellançaments dels centres cívics i casals municipals amb un ambiciós programa d’activitats de lleure. Els anomenats tallers culturals d’hivern posen a l’abast del veïnat un ventall de possibilitats lúdiques i formatives, que serviran, entre altres coses, per obrir aquests espais a tothom.

Els centres cívics oferiran disset activitats noves. Tot respectant la dinàmica pròpia de les entitats —alma mater d’aquests equipaments—, l’oferta de cursos i tallers és força variada: des dels productes, les tècniques i les receptes de cuina del Japó, fins al bricolatge domèstic i les reparacions de la llar, passant per la glamurosa ambientació del music hall, el vodevil, els èxits de Broadway o el jazz.

Les persones aficionades al ball podran provar un estil elegant i sensual, el burlesque; les que tinguin predilecció pels fogons experimentaran amb receptes delicioses sense gluten i sense làctic; les que se sentin atretes per les noves tecnologies aprendran a gestionar les xarxes socials i aprofitar al màxim Facebook, Twiter i Instagram, i les que estiguin interessades en el disseny podran endinsar-se en el llenguatge gràfic del còmic i la il·lustració. Els tallers d’escriptura creativa, el cinema en anglès, la confecció de roba amb  màquina de cosir, el reciclatge d’instruments musicals per inventar-ne de nous, les coreografies inspirades en musicals, els  jocs infantils de taula i estratègia, el body conditioning —estiraments, ioga i exercicis aeròbics—, la gimnàstica abdominal i la dansa urbana són altres suggeriments dels tallers d’hivern. A partir d’aquestes experiències, en vindran de noves sempre a proposta de la ciutadania.

El termini d’inscripció és del 30 de gener al 10 de febrer. Els cursos començaran el 13 de febrer. Les persones interessades en trobaran més informació en aquest web municipal i als mateixos centres cívics i casals (de 16.00 a 20.00h), situats en aquestes adreces: el Riu (carrer de Lluís Companys, 9), Can Franquesa (carrer de Menorca, s/n), el Fondo (carrer de Wagner, 19), el  Singuerlín (avinguda de Catalunya, 41), el Llatí (carrer de Nàpols, 41), Can Mariner (carrer de Milà i Fontanals, 14-16), el Raval (carrer de Monturiol, 20), la Riera Alta (carrer de la Pedrera, 8) i les Oliveres (carrer de Pep Ventura, 1-3).

A Santa Coloma hi ha 8 centres cívics, 5 casals de barri  i 4 espais municipals més per afavorir l’associacionisme. Qualsevol veí o veïna s’hi pot adreçar, ja que són molt a prop de casa seva.