L’Ajuntament inicia el procés per obrir dues noves llars d’infants aquest curs

El ple ordinari del mes de gener ha aprovat el plec de clàusules per a la gestió i el reglament de la preinscripció de les escoles l’Ànec i la Sargantana.

Donat que encara resten sis mesos per l’acabament del curs (a les escoles bressol s’acaba al mes de juliol) l’Ajuntament ha decidit endegar un procediment extraordinari per posar en marxa aquestes instal·lacions escolars. Així el ple celebrat aquest vespre ha aprovat el plec de clàusules econòmiques i administratives que regiran el contracte per a la concessió de la gestió i funcionament de les dues escoles. Tanmateix s’ha aprovat inicialment les normes de preinscripció i matrícula durant un període extraordinari. Ambdós punts s’han aprovat amb el vot afirmatiu del grup municipal socialista i l’abstenció de la resta de grups a l’oposició, PP, ICV-EUiA i CiU.

L’Ànec està ubicada al c. de Francesc Moragas, 98-100 i la Sargantana al c. de Sant Jordi, 1-3. Cadascun d’aquestes dos centres té 82 places (de 4 mesos a 1 any, 16; d’1 a 2 anys, 26, i de 2 a 3 anys, 40). D’aquesta manera, s’oferiran 164 places en el procés extraordinari de preinscripció del mes de febrer. Aquestes s’hi sumen als quatre centres ja en funcionament (Pins, la Cigonya, l’Esquirol i la Maduixa) i a un més que entrarà en funcionament al proper mes de setembre, l’Oreneta. Tot plegat fa que a Santa Coloma de Gramenet, pel proper curs, hi hagin 574 places d’escoles bressol municipals públiques.

A la mateixa sessió s’ha donat compte de la xifra del Padró Municipal d’Habitants a data 31 de desembre de 2009, que és de 123.919 persones. A data 31 de gener de 2011 la població és de 125.470 (dada provisional)

 Mocions

El ple municipal ha debatut tres mocions presentades pels diferents grups municipals. La primera, presentada pels grups municipals del PSC i ICV-EUiA a instància de l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI) i de la Federació d’Associació de Veïns (FAVGRAM), es pronúncia en contra del increment abusiu de les tarifes elèctriques als consumidors. El text ha estat aprovat per unanimitat de tots els grups municipals.

Posteriorment s’ha debatut una moció presentada pel PP perquè els Ajuntaments intervinguin en els processos de reagrupament familiar i arrelament dels ciutadans i ciutadanes immigrades, en la línea de penalitzar aquests processos per l’incompliment de les ordenances municipals. Finalment s’ha aprovat una esmena a la totalitat, que defensa el treball per la convivència i la integració en el marc d’igualtat de drets i deures, presentada pel grup municipal del PSC. Aquesta esmena a la totalitat ha comptat amb els vots favorables del PSC i d’un dels dos regidors del grup de CiU, amb l’abstenció de l’altre regidor de CiU i del grup municipal d’ICV-EUiA, i el vot contrari del PP.

Finalment, s’ha aprovat amb els vots favorables del PSC i ICV-EUiA, una moció presentada per aquest darrer grup a la què es demanen accions per evitar el sobreendeutament de les famílies per crèdits immobiliaris i el desnonament.