L’Ajuntament dóna suport a l’Ateneu Julia Romera per assegurar la continuïtat del menjador social

La Generalitat ha inspeccionat el menjador social de l’Ateneu Julia Romera aquesta setmana. El Govern a informat a l’Ajuntament que s’ha demanat a l’entitat que s’adapti a la normativa establerta per a tots els menjadors col·lectius, amb l’objectiu d’assegurar la qualitat del menjar i el compliment de la normativa sanitària. En cap cas s’hi ha procedit al tancament.

El Govern confirma que no existeix cap denúncia de l’Ajuntament que hagi provocat la inspecció del local, i que l’única acció municipal es va  limitar a consultar, el 2012, el Registre d’Entitats Socials de la Generalitat que poden disposar de menjador col·lectiu, tal com obliga la  normativa.

L’Ajuntament ha ofert a l’entitat Menjar per Tothom, gestora del menjador social, la possibilitat d’acompanyar-la en el procés de regularització. El consistori també ha posat 35 àpats de càtering a disposició dels voluntaris, els dimarts i els dijous, perquè l’Ateneu pugui desenvolupar la mateixa tasca que feia fins ara i en les mateixes condicions de gratuïtat per als usuaris i les usuàries, complint amb la normativa sanitària exigida per la Generalitat. Aquesta proposta, feta per l’Ajuntament, ha estat rebutjada per l’entitat. El consistori, però, es manté obert a qualsevol col·laboració que l’entitat necessiti per desenvolupar el menjador social en condicions de legalitat. La qüestió fonamental és l’atenció a les persones que no poden cobrir les necessitats més bàsiques.

Cal recordar que l’Ajuntament disposa d’un menjador social municipal, ubicat a l’avinguda del Puig Castellar, que dóna àpats, al migdia i a la nit, a una mitjana de vint persones diàriament. Tothom que hi estigui interessat pot adreçar- se a l’Oficina d’Atenció a les Famílies del seu districte o trucar al Telèfon d’Atenció a les Famílies (93 462 40 77). La gratuïtat d’aquest menjador social varia segons els ingressos familiars. N’és gratuït per a les famílies amb menys recursos econòmics. L’Ajuntament va destinar ajuts per a l’alimentació de 3.500 colomencs i colomenques durant l’any 2012 mitjançant diversos programes (àpats a domicili, aliments solidaris, prestacions econòmiques per a l’adquisició d’aliments i alimentació infantil, entre d’altres), acomplint amb escreix el que estableix el Decret 142/2010 de la Generalitat de Catalunya.