L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet impedirà l’entrada a la ciutat de l’autocar de l’associació HazteOir

Davant la campanya de l’associació ultracatòlica HazteOir que ha retolat un autocar amb missatges que indueixen a la intolerància i l’odi contra el col·lectiu LGTBI, l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet vol manifestar:

  • Aquesta campanya suposa un atac contra els drets bàsics de llibertat i igualtat del col·lectiu de persones LGTBI per la qual cosa mostrem el més ferm i frontal rebuig.
  • Entenem que la campanya suposa una greu vulneració del codi penal, constituint un suposat delicte d’odi, amb un clar foment de la discriminació i estigmatització als menors trans.
  • Pel que fa a la legislació catalana, estaríem davant d’una vulneració de la Llei 11/2014 que prohibeix accions públiques que incitin a l’odi i al rebuig cap el col·lectiu LGTBI.
  • Els motius esmentats tenen prou solidesa jurídica com per a prohibir la circulació d’aquest vehicle. L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet s’hi sumarà a les accions divulgatives i jurídiques que ja estan prenent institucions i associacions, reservant-se la potestat d’emprendre les accions jurídiques oportunes per evitar l’entrada del vehicle a la nostra ciutat.
  • Denunciar públicament que l’associació HazteOir va ser declarada al 2013 pel govern espanyol del PP entitat d’utilitat pública. Aquesta campanya és una prova fefaent que l’entitat no compleix els requisits que marca la llei per gaudir d’aquesta distinció que contempla certs beneficis fiscals i jurídics. Ens hi sumen també a les accions preses per diferents institucions i entitats a la Comunidad de Madrid per revertir aquesta declaració.
  • Refermar el compromís d’aquest Ajuntament en la defensa dels drets bàsics de les persones, especialment del col·lectiu LGTBI. Mostra d’aquest compromís són les diferents accions divulgatives que s’han endegat des de la Regidoria LGTBI creada per primer cop en aquest mandat.