L'Ajuntament de Santa Coloma canvia el projecte de Dr. Ferran per garantir la seva viabilitat

El consistori canvia el projecte d'habitatge protegit del carrer de Doctor Ferran per garantir la seva viabilitat i poder desenvolupar el projecte de ciutat, per donar resposta a les necessitats d’habitatge protegit de Santa Coloma, entre d'altres.

L’Ajuntament de Santa Coloma ha hagut de canviar el disseny del projecte d’habitatge protegit estipulat a la parcel·la del carrer de Doctor Ferran número 24 amb l’avinguda Pallaresa, número 104, a l’extrem nord del barri del centre. El canvi en el disseny obeeix a la necessitat de garantir la viabilitat econòmica del projecte i poder desenvolupar el projecte de ciutat, per donar resposta a les necessitats d’habitatge protegit de Santa Coloma, de manteniment de serveis públics, d’atenció social i, en definitiva, desenvolupar polítiques de ciutat que millorin la qualitat de vida dels colomencs i colomenques.

L’Ajuntament garantitza la construcció dels 67 habitatges protegits previstos en el projecte inicial, amb les mateixes qualitats, drets i garanties que van prendre els ciutadans i ciutadanes en el moment que van convertir-se adjudicataris, en el sorteig celebrat al juny de 2009.

Per al nou disseny es descarta la construcció de la torre prevista inicialment per ajustar-lo a un projecte més adequat a l’entorn, però mantenint la construcció dels 67 habitatges inicials, en un edifici de volumetria sensiblement inferior -planta baixa + 9.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i el tinent d’alcalde executiu de Serveis Territorials i Comerç, Esteve Serrano, han mantingut reunions amb els veïns i veïnes adjudicataris i adjudicatàries per explicar-los la situació actual i posar-se a la seva disposició. L’Ajuntament estudiarà cas per cas i donarà resposta a les necessitats dels adjudicataris i adjudicatàries, a més de garantir plenament la construcció dels 67 habitatges previstos. Per una banda, aquelles famílies que ho vulguin se’ls podrà retornar la fiança inicial més els interessos; l’Ajuntament també ofereix la possibilitat d’accedir a una altra promoció d’habitatge protegit al mateix barri en cas que així es desitgi.