L'Ajuntament asfaltarà altres 11.000 metres quadrats de superfície de la via pública amb paviment sonoreductor

L'Ajuntament continua amb la seva política de substitució d'asfaltat per un altre material de més qualitat: el paviment sonoreductor. Al darrer trimestre de l'any es completaran quatre nous trams de carrers que sumen una superfície total d'11.029 metres quadrats.

Els carrers de Santa Coloma que es veuran beneficiats per la col·locació del nou asfaltat són els següents: Mn. Jacint Vedaguer (entre Irlanda i Sant Just), Sant Just, Anselm de Riu (entre Sants i Menorca) i avinguda del Sanatori (entre el passeig de Parcerisa i l'Hospital de l'Esperit Sant). L'Ajuntament invertirà en aquestes obres un total de 175.000 euros.
Des de fa uns quants anys, el paviment sonoreductor és l'aposta municipal en l'asfaltat de carrers, ja que aquest tipus de conglomerat aconsegueix reduir el nombre de decibels que produeix el trànsit. Tot això redunda en la millora de la qualitat de vida dels veïns i contribueix a disminuir els índexs de contaminació acústica.

El soroll del trànsit és un dels problemes ambientals més freqüents de la societat, que s'intensifica en ciutats com la nostra amb alta densitat de població i vehicles motoritzats. Per combatre'l, el consistori colomenc treballa en la posada en marxa de mesures per minimitzar el seu impacte, com passa amb la substitució de paviments. Les reduccions de soroll respecte a l'asfaltat original convencional són apreciables.

Quan finalitzi 2008 s'haurà asfaltat un total de 25.000 metres quadrats de carrers amb el nou paviment, extrem que suposa una inversió superior als 340.000 euros.

Els carrers asfaltats en el primer semestre de l'any van ser els següents: avinguda de la Pallaresa (entre Francesc Macià i Gaspar), carrer de Gènova (entre Milà i Florència) i Mn. Jacint Verdaguer (entre Doctor Pagès i Irlanda).