Santa Coloma Gastronòmica

La restauració colomenca mostra la seva excel·lència amb el Santa Coloma deGusta

El cicle gastronòmic, que arriba a la 4a edició, és un referent d’oci consolidat a l’àrea metropolitana amb 37 establiments que ofereixen una proposta creativa de menús o tapes; enguany s’hi sumen les postres.

Un total de 37 restauradors i restauradores de la ciutat participen en el Santa Coloma deGusta, un cicle gastronòmic que, durant tot el mes de maig, mostrarà la qualitat dels fogons d’establiments de referència de la nostra ciutat. Bars, restaurants i bodegues especialitzades ofereixen menús i tapes singulars, amb els seus respectius maridatges, creats específicament per a l’ocasió. Enguany, la proposta —patrocinada per Aura Seguros, amb el suport de l’Ajuntament, Gramenet Turisme, l’Agrupació de Comerç i Industria (ACI) i el Campus de l’Alimentació, entre altres entitats— , incorpora com a novetat el Sweet deGusta, amb què també es podran tastar diversos postres a quatre locals de la ciutat especialitzats en rebosteria.

El cicle Santa Coloma deGusta, que arriba a la quarta edició, ha aconseguit esdevenir un referent gastronòmic i d’oci també a l’àrea metropolitana. Als visitants autòctons ja se sumen molts ciutadans i ciutadanes d’altres localitats, atrets per una proposta que conjuga cuina creativa i de qualitat, amb preus interessants. La cita també crida l’atenció dels restauradors i restauradores: aquest any, un total de nou establiments s’han afegit per primera vegada a la mostra.

Les persones interessades poden trobar imprès el programa del Santa Coloma deGusta a l’Ajuntament, les quatre biblioteques de la ciutat, el Campus Universitari i els locals participants. S’han editat un total de 8.000 exemplars, dels quals 1.500 van ser repartits durant la fira de Turisme B-Travel. La guia permet visualitzar amb fotografies, tant les tapes, els menús i les postres proposats per cada local, com els dies i els horaris oferts per cada establiment. Així mateix, a la guia, s’hi informa dels preus i s’hi descriuen les receptes que, juntament amb els maridatges, oscil·len entre 3 i 4,95 €, les tapes; d’11,90 a 39 €, els menús, i de 4 a 4,95 €, les postres. Els establiments participants col·locaran a la porta un petit segell distintiu, en forma de sotagot, que permet identificar-los. 

El deGusta inclou una  variada proposta d’activitats gratuïtes, que s’estrenen amb el taller Fes el teu letter cake (2 de maig, 19.00 h, Centre Cívic del Riu). A més, s’ha programat, per primera vegada, el Curs d’iniciació al tast de vins i caves (6 de maig, de 19.00 a 21.00 h; preu: 20 €), que anirà a càrrec dels sommeliers Pedro Casado i Paco Cordero i que està organitzat per l’ACI. Les places del curs, que es completarà amb dues sessions més (13 i 20 de maig) són limitades i cal fer la inscripció a l’ACI (c. Sant Carles, 14). Així mateix, hi tornen tallers com les visites teatralitzades a la vinya d’en Sabater (4, 11, 19 i 25 de maig), per a les quals no hi ha places lliures; la IX edició Embriagats de Lletra: una lectura poètica amb vins i caves que se celebrarà el 14 de maig (19.00 h) a la Llibreria Carrer Major, així com diferents tallers i tasts gratuïts, com el de fumats, cervesa artesana, whisky i xocolata o delícies salades maridades amb vi.

Continuaran les activitats  del cicle  gastronòmic Santa Coloma deGusta, amb diversos cursos gratuïts: Descobreix els fumats (7 de maig, 19.00 h, El Cantó del Vi) i el Taller i tast de combinats Royal Bliss (Restaurant Don Martín, 19.00 h). D’altra banda, s’estrenen les visites teatralitzades a la vinya d’en Sabater (ja sense places), així  com la primera de les tres sessions (6, 13 i 20 de maig) del nou Curs d’iniciació al tast de vins i caves (Centre Cívic del Riu, de 19.00 a 21.00 h. Preu: 20 €. Inscripcions: ACI, carrer de Sant Carles, 14).

El cicle Santa Coloma deGusta enceta també la XI edició d’Embriagats de Lletra, una lectura poètica amb vins i caves, que tindrà lloc el dia 14 (19.00) a la Llibreria Carrer Major (inscripcions al mateix establiment). El 16 de maig hi haurà el taller gratuït Delícies salades maridades amb vi (19 h, Racó de la Pili). D’altra banda, continuen les visites teatralitzades a la vinya d’en Sabater (ja sense places) i amb les sessions del Curs d’iniciació a la cata de vins i caves (dies 13 i 20, 19 h, CC del Riu, 20€).