La plaça de la Vila va acollir una diada de Sant Jordi plena de novetats editorials

La tradicional Fira del Llibre de la plaça de la Vila va ser el principal punt de referència de la diada de Sant Jordi. Però juntament amb les parades que munten els llibreters de la ciutat, la festa va comptar amb altres activitats culturals. Sardanes, lectures de contes, trabucaires i intercanvi d’obres literàries són algunes de les possibilitats que va oferir la gran festa del llibre i la rosa.

La diada de Sant Jordi forma part de la Primavera Literària, un ambiciós programa municipal de foment de la lectura que s’anirà desenvolupant les properes setmanes. La festa va començar de bon matí amb la instal·lació dels estands dels llibreters a la plaça de la Vila, on van ser tota la jornada. Enguany, les parades estaven també als tres mercats municipals –Singuerlín, Sagarra i Fondo—, els quals, amb la col·laboració de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comerç, van oferir una rosa i un llibre als clients més fidels.

Les biblioteques Singuerlín i Can Peixauet van montar unes paradetes de llibres gratuïts. En el primer cas  va se al mercat el dia 23, i pel que fa a Can Peixauet la parada funcionarà al mateix centre fins al 30 d’abril.

Les biblioteques van ser altres centres d’interès durant la diada. A Can Peixauet, per exemple, hi ha una microexposició sobre llibres de Sant Jordi, obra de Diego Arroyo, que es podrà visitar fins al 5 de maig. A més, al voltant de les tres biblioteques es van alliberar unes 600 obres (bookcrossing) en una invitació col•lectiva a la lectura.

Novetats literàries

Últimament diversos autors colomencs han publicat les seves obres que han estat a disposició del públic durant la diada de Sant Jordi. Algunes d’aquestes novetats són les següents: Santa Coloma, la riba esquerra, de Josep M. Corral (L’Esguard); El carnaval de los hombres grises, de Pedro Luis Cano (Paralelo Sur); Sexo joven, de Francisca Molero (Marge Books); Temps de ciutat i arbres, de  Josep Ramon Aragó (La Garúa); L’esperança d’una església pobra i evangèlica. Santa Coloma de Gramenet 1965-1980, de Jaume P. Sayrach (Fòrum Grama), i Rosa sobre negre, d’Albert Ferrarons (La Busca Edicions). A aquestes obres s’han d’afegir les dels triomfadors del III Premi Internacional de Poesia Màrius Sampere, totes dues editades per La Garúa: Metis, de Mireia Mur, i Las naves que la ausencia nombra, de Luis Manuel Pérez Boitel.