La línia 9 de metro arriba fins a la Sagrera

Les parades Bon Pastor i Onze de Setembre allarguen la nova línia de metro.

El 26 de juny es produirà un nou avenç en la millora de la connectivitat de Santa Coloma a través de la xarxa de transport públic. La línia 9 traspassa el riu Besòs i avança dues estacions més (Bon Pastor i Onze de Setembre), en el districte del barri de Sant Andreu de Barcelona, i arriba fins a la Sagrera, un punt estratègic de comunicació que permetrà la connexió amb les línies 1 (vermella) i 5 (blau) de metro.

El desenvolupament de la L9 afavoreix també la connexió per metro de Santa Coloma
amb la veïna ciutat de Badalona (L10), des de la primera de les noves estacions del tram que ara es posa en marxa (Bon Pastor).

L'avenç de la L9 cap al seu destí final — l'aeroport del Prat — comença a fer-se realitat amb la posada en marxa d'un nou tram de 2,8 quilòmetres de túnel, dues estacions més i l'arribada a un punt neuràlgic important de connexió com és la Sagrera, on podrà realitzar-se el transbord cap a altres línies. Aviat podrà fer-se també l'enllaç amb els trens de rodalies, gràcies a l'estació que s'està construint en aquest punt, i més endavant amb la línia 4 de metre (groga).

Amb l'arribada a l'estació de la Sagrera (també denominada Sagrera Meridiana, per diferenciar-la de LA SAGRERA-TGV), es completa el denominat tram quart de la línia 9/10, que comprèn els dos ramals del sector Besòs, el de Santa Coloma de Gramenet, identificat com línia 9 i de color taronja, que va ser posat en marxa el desembre de 2009, i el de Badalona, retolat com línia 10 i de color blau cian, estrenat el passat mes d'abril, així com una part de què serà el tronc comú de la línia 9/10, entre Bon Pastor i la Sagrera.

En el futur, entre les estacions Onze de Setembre i la Sagrera, hi haurà una estació intermèdia de connexió amb el tren d'alta velocitat, que ja s'ha començat a construir. Quan la L9 estigui construïda en la seva totalitat, tindrà 47,8 quilòmetres de longitud, 52 estacions i 20 connexions amb altres línies de transport públic. Es calcula que atendrà una demanda de 130 milions de viatges a l'any, més de 350.000 validacions per dia. La L9, anirà de Ca Zam a la T1 de l'aeroport del Prat. Aquest fet es produirà previsiblement l'any 2014.