La dansa protagonista al Teatre Sagarra

La dansa és la gran protagonista del cicle d’espectacles programats al Teatre Sagarra per a aquest semestre, que començarà aquest divendres 26 (21h) amb les peces L’Estol i Many. Santa Coloma participarà en la Quinzena Metropolitana de Dansa amb més de 100 activitats que es duran a terme als municipis de la conurbació barcelonesa i, entre altres atractius, podrem veure a la nostra ciutat el Ballet National de Marseille.

Pel Teatre Sagarra hi van passar l’any passat més de 50.000 espectadors. Augmenta, doncs, l’interès per les arts escèniques. El 2018, l’Ajuntament vol consolidar aquesta tendència, i una iniciativa en aquest sentit és la presentació de la Producció Nacional de Dansa, espectacle itinerant per a 19  municipis de Catalunya, que arriba al Sagarra com a representació inaugural de la temporada.

Santa Coloma participarà en la Quinzena Metropolitana de Dansa, durant els primers dies del mes de març. El Ballet National de Marseille, que presentarà de manera exclusiva l’espectacle Two Bolero és la principal contractació de la temporada. També hi haurà dansa en espais no convencionals: la Compagnie Furinkui oferirà Origami a la plaça de Pau Casals, i el col·lectiu Brodas Bros desplegarà les seves espectaculars coreografies a les estacions del Bon Pastor, Fondo, Església Major i Can Zam, de la L9 de metro. Tot plegat es completarà amb la quarta edició del projecte formatiu de l’Excèntrica Moving to Motion i la jornada intensiva de cloenda del 17 de març, amb accions de carrer perquè tothom hi participi sota la denominació de Tothom balla.

Altres novetats
La programació gener-juny té altres novetats com el trasllat del Festival de Blues de l’Auditori al Sagarra amb motiu de la cinquena edició. El Sagarra Comedy comptarà amb l’estrena del darrer espectacle de Berto Romero, el retrobament amb Quequé i la benvinguda al fenomen estatal de l’stand-up surrealista, Ignatius Farray. Hi haurà un espai per a la recuperació de la memòriahistòrica des de la perspectiva de les dones, amb L'España ingobernable d’Alberto San Juan, La Sección (Mujeres en el fascismo español), de Teatro del Barrio, i Claudia, un muntatge de La Conquesta del Pol Sud.

Els Especials Sagarra inclouen el Concert d’Hivern del CEP amb la Cobla Contemporània, la nova entrega de Justo Molinero i els Descastaos, i la coproducció amb el Festival Grec de Barcelona de l’espectacle de clowns Rhum & Roll. Es mantenen les portes obertes al teatre local i a la gala Santa Coloma màgica.