La ciutat recupera la normalitat després de les fortes pluges d’ahir

Els Serveis Municipals de l’ajuntament estan acabant de solucionar les darreres incidències puntuals pels forts aiguats d’ahir; tant el trànsit com els serveis funcionen amb normalitat.

L’ajuntament de Santa Coloma va activar ahir de manera immediata el protocol d’actuació derivat del Pla d'Emergència Municipal, per solucionar les afectacions puntuals ocasionades pels forts aiguats i calamarsada que va caura a la tarda.

L’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon va coordinar tot el dispositiu d’emergències integrat per 55 efectius de Serveis Municipals i 30 agents de la Policia Local, que van actuar per resoldre les incidències puntuals registrades a la via pública –bàsicament de semaforització i clavegueram-, d’entrades d’aigua en alguns equipaments municipals i en habitatges de la ciutadania i comerços.

A les 23.30 hores d’ahir el trànsit viari a la ciutat s’havia normalitzat i l’única via tallada, el passeig de la Salzereda, també s’havia obert al trànsit. Aquest matí també s’ha restablert la circul•lació de vehicles en el tram de la B20 que passa per Santa Coloma i que havia quedat inundat per la pluja. La línia 9 (La Sagrera - Can Zam) del metro, que ha patit endarreriments, funciona amb normalitat des de les 10.40 hores.

A hores d’ara en Servei de Neteja municipal està acabant d’actuar en alguns carrers de la ciutat amb acumulacions de sorra i en equipaments municipals als que es van registrar alguna entrada d’aigua puntual, totes elles sense revestir gravetat.

L’ajuntament de Santa Coloma demana precaució per les possibles pluges previstes segons previsions del Servei Metereológic de Catalunya (www.meteo.cat) i recorda a la ciutadania que en cas d’incidències tenen a la seva disposició el telèfon d’emergències 092.


Consells de la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil davant els aiguats:

• Evitar circular o apropar-se, tant amb vehicles com a peu, pels llocs on pugui haver acumulació d’aigua,

• No s’han d’estacionar vehicles en els cursos de rieres i torrents i el guals davant la possibilitat de la crescuda sobtada del nivell de l’aigua,
• Utilitzar a tothora la xarxa viària convencional i parant especial atenció en les incorporacions a les vies donat el volum d’aigua que hi ha al ferm,
• Per una altra banda, el Departament d’Interior demana que es restringeixin al màxim els desplaçaments en vehicle per les carreteres que hi ha entre Sant Feliu de Guíxols, Sant Antoni de Calonge i Castell - Platja d’Aro.
• En cas de conducció, cal fer-ho amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, perquè es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles,
• Recordar, a més, que l’asfalt pot relliscar des de les primeres gotes de pluja,
• Finalment, cal fer seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació.