"La casa de Bernarda Alba" al Teatre Sagarra

El dissabte 2, el Grup Escènic La Colmena farà dues representacions (18.00 i 21.00) d'aquesta drama de Federico García Lorca.

Amb motiu del 75è aniversari de l'afusellament del poeta i dramaturg Federico Garcia Lorca el grup de teatre de la Colmena li ret un homenatge el dissabte 2 de juny amb una doble representació (18.00 i 21.00) de la gran obra tràgica de la literatura dramàtica espanyola, "La casa de Bernarda Alba". 

El Lorca més dramàtic

"La casa de Bernarda Alba" (1936) és el cim i el final de la trajectòria dramàtica del genial Federico García Lorca. En ella s'hi desenvolupa el conflicte entre dues forces: el principi de l'autoritat cega, i el principi de la llibertat instintiva.

L'obra mostra el mestratge amb la qual Lorca conjuminava la tradició amb l'avantguarda. La tradició apareix en la representació de la repressió exercida sobre les dones en una família rural d'Andalusia, així com en la influència tan marcada de la tragèdia grega i el teatre del Segle d'Or L'abundància de simbologia és de caràcter avantguardista i molt comú en les obres de Lorca i de la generació del 27.

Dividida en tres actes, explica la història de Bernarda Alba que, després d'haver enviudat per segon cop als 60 anys, decideix viure els propers vuit anys en el més rigorós dol. En l'obra destaquen trets de la 'Espanya profunda' de principis del segle XX que vivia en una societat tradicional molt violenta en què el paper que la dona jugava és secundari, barrejat amb un fanatisme religiós i la por a descobrir la intimitat. Amb ella viuen cinc filles: Angoixes, Magdalena, Amelia, Martirio i Adela.
Sense personatges masculins en escena. El cognom de les dones de l'obra és simbòlic i significa castedat.

Fitxa tècnica
Direcció: Andreu Banús i Joan Fernandez
Repartiment: Mari Comas, Carme Hellín, Mireia Garcia, Alba Martínez, Anabel Agorreta, Anna Simón, Yolanda Sánchez, Isabel Pastor, Mari Carmen Lozano.
Dissabte 2 de juny a les 18h i a les 21h.
Preu: 5€ (socis de "La Colmena" 4€). Les entrades anticipades es poden comprar el divendres 1 (de 11.00 a 13.00) a la seu de La Colmena (plaça de la Vila, 13).

I diumenge, teatre infantil

El diumenge 3, a les 12.00, el teatre ens oferirà "Blancaneus" , una adaptació del clàssic, on la nostra Blancaneus haurà de mirar de no morir enverinada per la nova esposa del seu pare. Aquesta resultarà ser una bruixa obsessionada per la bellesa i no podrà suportar que la Blancaneus sigui més maca que ella. Les entrades tenen un preu de 8 euros.