L'1 de desembre es commemora el Dia mundial contra la Sida

Aquest dia, gent de tot el món s'uneix per donar suport a les persones que viuen amb el VIH i estan afectades pel virus, i per recordar a les que han mort per malalties relacionades amb ell.

Al 2020 tots els ulls s'han posat sobre la pandèmia de la Covid-19 i sobre com aquesta ha afectat la nostra salut. Hem corroborat de quina manera les pandèmies fan trontollar tant la nostra existència com els nostres mitjans de vida.

La Covid ha posat sobre la taula una vegada més que la salut s'interrelaciona directament amb altres problemes fonamentals, com la reducció de la desigualtat, els drets humans, la igualtat de gènere, la protecció social i el creixement econòmic. Amb tot això en ment, el lema del Dia Mundial de la Sida aquest any és «Solidaritat mundial, responsabilitat compartida». Donada la situació sanitària, la campanya municipal pel sexe segur i la prevenció de la Sida porta està any l'eslògan "Cada virus té la seva màscara", que es veurà sobretot en cartells, en xarxes socials i de forma virtual. Des de l'Ajuntament es continuen fent tallers i xerrades sobre sexualitat i sobre aquesta malaltia en els centres educatius.