Inici d'obres del pàrquing de Mn. Camil Rosell

A final de mes l'Ajuntament iniciarà les obres per construir un pàrquing públic al subsòl del carrer Mossen Camil Rosell, entre el carrer d'Irlanda i el de la Mare de Deu de la Mercè, al barri del Centre.

Les obres les farà l'empresa municipal Gramepark. El nou aparcament tindrà dues plantes i una capacitat per a 102 vehicles. Està previst que finalitzin les obres al 2010.

Per a la construcció d'aquest pàrquing, cal el trasllat dels actuals arbres d'aquest tram de Camil Rosell a un nou espai a la ciutat. En concret, els lledoners seran transplantats al Parc Forestal de La Bastida i els plataners al viver de recuperació de la ciutat.

Una vegada finalitzada l'execució del pàrquing, s'iniciarà la nova urbanització del carrer. Aquest es transformarà pel que fa a l'actual. En concret, la mitgera central desapareixerà aconseguint així ampliar una de les voreres, la que actualment és més estreta, i suposarà una calçada de quatre carrils de circulació. Es pretén innovar en el mobiliari urbà –il·luminació- i en la vegetació, que serà de plantació floral suspesa en bàculs, pionera a la ciutat.

Altres pàrquings públics previstos
Altres zones que també estrenaran pàrquing entre l'any vinent i el 2011 són els barris de Santa Rosa (a l'avinguda dels Banús s'ampliarà l'aparcament ja existent des del carrer de Ramón LLull fins al d'Àngel Guimerà); al barri de Singuerlín (Parc Moragas); a Can Franquesa i a Les Oliveres, entre d'altres. En aquest últim cas, el pàrquing estarà ubicat al subsòl del futur camp de futbol que forma part del nou complex de les Oliveres, tindrà capacitat per a uns 150 vehicles distribuïts en dues plantes i albergarà una tercera planta per als vehicles de la nova comissaria de la Policia Local.

La construcció de tots aquests nous pàrquings públics en Santa Coloma formen part del Pla d'Acció Municipal (PAM) que, per al període 2007-2011, té previst la creació de 2.500 noves places d'aparcament, per donar resposta així a la demanda dels colomencs i per millorar la mobilitat a la ciutat.